En Sıcak Konular

Kutan, AKP'ye sahip çıktı

28 Mart 2008 15:34 tsi
Kutan, AKP'ye sahip çıktı Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, “AKP'nin bir eylemi var mı? Yok. Halbuki düşünce özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğü Anayasa'daki temel haklardan bir tanesidir” dedi

Kutan, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde açıklamalarda bulunan Kutan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın kamuoyunda yeterince tartışılmadığına dikkati çekerek, Hükümetin, yasa tasarılarını enine boyuna incelemeden ve ilgili kurumlar ve kişilerle yeteri kadar istişare etmeden TBMM'ye sunduğunu savundu.

Kutan, tasarının Hükümet tarafından geri çekilerek kamuoyunda tartışılmasına imkan verilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

KAPATMA DAVASI

AK Parti'nin kapatılması istemiyle dava açılması konusundaki görüşlerini de ifade eden Kutan, 'Türkiye, şu an hakikaten ciddi anlamda bir gerginlik yaşamaktadır” dedi.

Yaşanan gerginlik nedeniyle Türkiye'nin gerçek sorunlarının ihmal edildiğini belirten Kutan, “AKP'nin bir eylemi var mı? Yok. Neden dolayı kapatılsın deniyor? Söylemlerinden dolayı. Halbuki düşünce özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğü anayasadaki temel haklardan bir tanesidir” diye konuştu.

Siyasi partiler içerisinde yasaları ihlal eden üyeler olabileceğine de dikkati çeken Kutan, yargının partilerden önce onlara hesap sorması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin liderleri ile yaptığı görüşmelere de değinen Kutan, Gül'ün kendileri gibi TBMM'de temsil edilmeyen siyasi partileri davet etmemesini de eleştirdi.

Türkiye'de başörtüsünü savunmanın laiklik ihlali olarak kabul edildiğini de öne süren Kutan, “Başörtüsü konusunda yetkili olarak konuşacak tek merci devletin bir kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı da sürekli olarak bunun dini bir vecibe olduğunu yineliyor” dedi.

BAŞOĞLU

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın, Hükümet tarafından geri çekilmesini istediklerini söyledi.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarının pazarlık konusu olmasına karşı olduğunu anlatan Başoğlu, devletin yasayla kurumu güçlendirdiğini, sigortalıyı zayıflattığını savundu.

Başoğlu, “Bu reform denilen şey, bizim haklarımızı deforme ediyor” dedi.

LAİKLİK

“Bir insanın başı örtülü okuması bir partinin kapatılmasının sebebi olamaz” diyen Başoğlu, laikliğin tek bir tanımı olmadığını savundu.

Başoğlu, Yargıtay Kanunu'nun değiştirilmesi ve Cumhuriyet Başsavcısının elinden siyasi partileri kapatma yetkisinin alınması gerektiğini öne sürdü.

Bir siyasi partiye verilen cezanın demokrasiye verilen ceza olduğunu savunan Başoğlu, “Her bir parti kapatıldıkça demokrasi bir adım geri gidiyor ve insanlar ürküyorlar” dedi.

Haber10



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs