En Sıcak Konular

Büyükanıt, Lokmacı Kapısı'nda

28 Mart 2008 13:54 tsi
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, KKTC ile Kıbrıs Rum kesimi arasında yaya geçişine açılması için çalışmaların sürdüğü Lefkoşa'daki Lokmacı kapısını ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, KKTC ile Kıbrıs Rum kesimi arasında yaya geçişine açılması için çalışmaların sürdüğü Lefkoşa'daki Lokmacı kapısını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu ve diğer yetkilerle birlikte Lokmacı barikatına giden Orgeneral Büyükanıt, bölgede inceleme yaptı.

Orgeneral Büyükanıt'ın Lokamcı'yı ziyareti sırasında, barikatın Rum tarafındaki kısımındaysa Lefkoşa Rum Belediyesi ekipleri temizlik çalışması yapıyordu.

Bölge esnası ve vatandaşlar, Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretine büyük ilgi gösterdi.

-MEYDANDA KAHVE İÇTİ-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Lokmacı'yı ziyaret etmeden önceyse Lefkoşa Atatürk Meydanı'ndaki (Sarayönü) bir kafede kahve içti.

Büyükanıt, burada ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, emekli komutanlardan Çavlan Süerdem ile görüştü. Görüşmeye daha sonra, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de katıldı.

-VATANDAŞIN DUYGULARI-

Vatandaşlar, burada da Orgeneral Büyükanıt'a büyük sevgi gösterisinde bulundu. Büyükanıt'ın elini sıkan yaşlı bir adam, ''Bizi yönetenlere söyleyin, bizi Rumlarla bir araya getirmeye çalışıyorlar. Biz bir arada olmak istemiyoruz. Rumlarla bir araya gelirsek yine kavga çıkar'' dedi.

Kalabalıkta Büyükanıt'ın elini öpen bir kadın da ''Paşam elinizi öpmek istiyorum. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Türkiye sizinle gurur duyuyor'' ifadelerini kulandı. Orgeneral Büyükanıt da kadının omuzuna dokunarak ''Ben de sizlerle gurur duyuyorum'' karşılığını verdi.

Aracına, kalabalığın ilgisi karşısında zorlanarak ve alkışlarla binen Orgneral Büyükanıt, kendisine gösterilen sevgiye, eliyle öpücük göndererek teşekkür etti.

Bu arada Orgeneral Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt da, Lefkoşa'da bir kumaş mağazasını gezdi.

Haber 7



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs