En Sıcak Konular

YÖK Başkanının maaşı ne kadar?

28 Mart 2008 13:47 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Özcan'ın maaşının 15 bin YTL'ye yükseltileceğine ilişkin iddialara cevap verdi. Çelik, manşetler ilgili şaşkınlığı şöyle ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın maaşının 15 bin YTL'ye yükseltileceğine ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Maliye Bakanlığı'na teklif ettiğimiz ücret 6 bin 600 YTL'dir'' dedi.

Bakan Çelik, Antalya'da Melahat Faraçlar İlköğretim Okulu'nun açılış töreni sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, haberin doğru olmadığını belirtti. Çelik, ''Doğrusunu isterseniz bugün bir büyük gazetede ben bu manşeti görünce hayretler içinde kaldım'' diye konuştu.

YÖK Başkanı'nın eline geçen maaşın 5 bin 200 YTL olduğunu, bu maaşın da Yusuf Ziya Özcan döneminde başlamadığını, eski YÖK başkanlarının da bu maaşı aldığını kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

''Maliye Bakanlığı'na teklif ettiğimiz ücret 6 bin 600 YTL'dir. Bu 6 bin 600 YTL de bir tekliftir. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı çıkması gerekiyor. Ayrıca 2547 sayılı YÖK Kanunu'nda, YÖK Başkanı'nın maaşının, en yüksek düzeyde maaş alan devlet memuru maaşının iki katından fazla olamayacağı ifadesi var. Bütün bunlara rağmen 15 milyarı kim, nasıl hesapladı. Doğrusunu isterseniz anlayabilmiş değilim. 6 milyar ile 15 milyar arasındaki mesafe ne kadar uzaksa, bu haberin doğruluk derecesi de o kadar uzaktır. Yok böyle bir şey. Kaldı ki, 6 bin 600 YTL ile ilgili olarak da Bakanlar Kurulu'ndan henüz böyle bir kararname çıkmış değildir. Yapılan çalışma bir taslaktır. Gerçekleştiği zaman 6 bin 600 YTL olacak. Bu da yaklaşık yüzde 30'luk bir artışı ifade eder.''

Hüseyin Çelik, Adana Valisi İlhan Atış'ın, öğrencilerin Çanakkale Savaşları'nın nerede yapıldığını bilmemesiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, bu açıklamanın nerede, nasıl yapıldığını ve içeriğini bilmediğini, bu nedenle de bir yorumda bulunmak istemediğini belirtti.

Çelik, başka bir gazetecinin, ''Sayın Başbakan'ın (üç çocuk doğurun) açıklamasından sonra okul kitaplarındaki aile resimlerinde üç çocuk bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise ''Yapmayın arkadaşlar.

Haber 7




Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs