En Sıcak Konular

Hafta sonunda hava nasıl?

28 Mart 2008 10:48 tsi
Batı kesimlerde yağış geçişleri olacak, rüzgarlar da kuvvetleniyor. Ülkenin doğusunda ise sıcaklıklar daha yüksek ve yağış zayıf.

İstanbul’da bugün güneşte görülüyor ancak bulutlarda zaman zaman güneşi örtebilir. Poyraz sert esiyor, hafta sonu hava kapalı, rüzgarlı ve serin olacak. Ankara’da bugün hafif, sonraki günlerde ise kısa süreli sağanak yağmurlar görülecek. İzmir’de sağanak yağmur var, hafta sonu yağmur çok hafif ancak rüzgar kuvvetli esecek. Bursa bulutlu, Adana’da bulutlanma fazla, pazar günü yağmur olacak. Bugün İstanbul 14, Ankara 16, İzmir 17, Bursa 15, Adana 23 derece.

 Marmara Bölgesi’nde gece hafif yağmur geçişleri oldu. Bugün Çanakkale, Balıkesir-Bursa arasında bulutlar gökyüzünü kaplamaya devam edecek, kuzeyde hava daha açık. Marmara’da hafta sonu serin, rüzgarlı ve yağmurlu bir hava olacak, poyraz çok sert esecek. Yağmur yarın bölgenin güneyinde pazar günü ise genelinde görülecek. Bugün Edirne 15, Çanakkale 14, Sakarya 16 derece.

 İç Anadolu’da rüzgar hafif, hava bazı kentlerde bulutlu olacak. Ankara, Eskişehir-Sivas civarında kısa süreli yağmur da görülecek. Yağmur hafta sonu hem daha geniş alanda hem de daha şiddetli yağacak. Konya 16, Eskişehir ve Sivas 13 derece.

 Bugün Ege’de özellikle İzmir-Aydın-Muğla arasında yağmur sağanak şeklinde yağacak. Bodrum ve Datça’da keşişleme çok kuvvetli. Egeliler dikkat: rüzgarlar Mısır üzerinden çöl tozlarını taşıdığından, yağmur çamur şeklinde yağabilir. Hafta sonu yağış kıyılarda oldukça zayıflayıp, daha çok iç kesimlerde sürecek. Denizli 18, Kütahya 15, Muğla 13 derece.

 Bugünlerde Akdeniz’de bulutlanma fazla, Antalya-Burdur-Isparta arasında sağanak yağmur geçişleri olacak. Yarın rüzgar sertleşecek. Pazar günü Akdeniz kıyılara boyunca yağış var. Antalya 18 derece...

  Güneydoğu’da da hava bulutlu. Pazar günü Güneydoğu’da sağanak yağmur olacak. Diyarbakır 21 derece.

 Doğu Anadolu’da sıcaklık halen yüksek, Malatya, Erzurum-Van ve Hakkari arasında güneşli hava ile birlikte bir ara sağanak yağmur geçişi olacak. Bu bölgede de yağmur, yere çamur şeklinde düşebilir. Pazar günü de yağış geçişleri bekleniyor. Erzurum 12, Malatya 20, Van 13 derece.

 Karadeniz Bölgesi’nde Zonguldak-Sinop arasında poyraz sert esiyor. Bolu çevresinde bulutlanma arttı. Karadeniz’in iç kesimlerinde bulutlanma daha fazla hafif yağmur olabilir ancak kıyılarında önemli bir yağış görülmeyecek. Trabzon 15, Samsun ve Bolu 13 derece.

Meteorolojik uyarı:
 
Rüzgarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmeye devam edeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

NTV
 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs