En Sıcak Konular

Büyükanıt da hedefteydi

28 Mart 2008 09:17 tsi
Büyükanıt da hedefteydi    
İşçi Partisi'nde yakalanan CD'lerden skandal üstüne skandal çıkıyor. Yargıtay krokilerinden sonra bu kez Org. Büyükanıt'a suikast planı çıktı.

Ayrıntılı dokuz sayfa
Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramalarda el konan CD'lerde, Yargıtay krokisinden sonra bir skandal daha: Büyükanıt'ın Şubat 2005'Teki iki ziyaretin koruma planını gösteren dokuz sayfalık döküman.

Polis Perinçek'e sordu
Parti merkezinde yapılan aramalarda CD'lerin yanı sıra 1987, 1988 ve 1989 yıllarına ait "21. Sınır Komutanlığı Kış Tertiplenmesi" başlıklı, Gürpınar ve Başkale sınırlarını gösteren bir harita da bulundu. Polisin Perinçek'e bu belgeleri de sorduğu öğrenildi.

İşte CD'lerin Tutanağı
İşçi Partisi Genel Merkezi'ndeki aramalarla ilgili hazırlanan belge partinin "Tutanklarda CD'ler yok" iddiasınıda yalanladı: "Girişin karşısındaki sekreter odasının sağ tarafında bulunan masa üzerinde çok sayıda CD bulunarak el konmuştur"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait ayrıntılı krokinin Ergenekon Soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi'nde ele geçirilen bir CD'nin içinde bulunmasının ardından, şok bir belgeye daha ulaşıldı. İşçi Partisi'nin Ankara'daki genel merkezinin 4'üncü katının, Hükümet, TSK, MİT, Emniyet, Milli Eğitim, yargı ve üniversitelerle ilgili fişleme bilgilerinin tutulduğu arşive dönüştürüldüğü, Perinçek'in bu iş için bir ekip çalıştırdığı belirlendi.

İŞTE O KORUMA PLANI

İP Genel Merkezi'nde ele geçirilen CD içerisinde, 2005 yılı Şubat ayı içerisinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın İzmir ve Balıkesir illerine yapacağı ziyaretlerle ilgili 9 sayfalık koruma planının bulunduğu tespit edildi. Bu koruma planında Büyükanıt'ın hangi saatlerde nerede ne yapacağı ve nasıl bir koruma yapılacağı tüm detaylarıyla anlatıldığı ifade edildi.

'CD'LER DEĞİŞTİRİLMİŞ'

Polisin Perinçek'e, bu çok gizli koruma planını nereden aldıklarını ve kimseye verip vermediklerini sorduğu, Perinçek'in de 'Böyle kanun dışı saçma sapan vatana ve millete hiyanet anlamı taşıyan işlerle bizim hiçbir işimiz olmadığını, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, MİT Müsteşarı bilir. Bu tür CD'leri aynı marka CD'lerle değiştirmekte her zaman mümkündür' dediği ifade edildi.

SINIR BÖLGESİNİN HARİTALARI

İP Genel Merkezi'nde ele geçirilen yüzlerce CD arasında 1987, 1988 ve 1989 yıllarına ait, Van'ın Gürpınar ve Başkale sınırını gösteren '21. Sınır Komutanlığı'nın Kış Tertiplemesi' başlığı altındaki haritanın da bulunduğu belirlendi. Doğu Perinçek'e polis sorgusunda, 'Bu harita İşçi Partisi Genel Merkezi'nde ne arıyordu' ve 'Bu belgeyi başka kime verdiniz' soruları yöneltildi. Perinçek bu haritadan haberinin olmadığını iddia etti.

Aktif haber



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,966 µs