En Sıcak Konular

Turkuaz forma 'göze' girmedi!

28 Mart 2008 09:08 tsi
Görüşlerine başvurduğumuz otoriteler, “Bizim rengimiz bu değil, kırmızı-beyazdır” derken, olumlu yaklaşanlar bile “Ancak dizayn değişikliği yapılırsa” kabul edebileceklerini belirtti.

TURGAY ŞEREN

Bu benim milli takımımın forması değil. Eğer şu anda oynasaydım bu formayı giymemek için direnirdim. Türk Milli Takımı'nın forması bayrağındaki renkleri yansıtması gerekir, yani kırmı-beyaz. Bu forma Osmanlı zamanındaki tulumbacıların kıyafetlerine benziyor.


SANLI SARIALİOĞLU

Büyük bir icat! Bu renge, bu şekile herhalde çok düşünerek karar verdiler! Her ülkenin sembol renkleri ve dizaynı vardır. Saçmalığı bırakalım. Kendi öz renklerimize dönelim. Kırmızı-beyaz ve ay-yıldızdan vazgeçmeyelim.


OSMAN TANBURACI

Turkuaz formanın adında ki Türk'den başka harbiyesi yok. Tüzüklerde amaç maddesi formada renk ve şekil değişmez. Ben Türkiye'nin ay-yıldızını kırmızı formanın tam ortasında görmek istiyorum. Babababa... İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçmez, vatanından, bayrağından asla. Turkuaz renkli forma gıcığıma gidiyor. Hani paçasını Akdeniz yapsalar gam yemeyeceğim. Bir tarafımızdan Türk olduğumuz belli olmalı.


OGÜN ALTIPARMAK

Son zamanların en itibar gören renkleri olmasına rağmen, spor alemine tamamen yabancı ve yakışmayan bir renk. İnsanı canlandıracak renkler yerine dinlendirecek renklerin seçilmesi sporu daha etkisiz hale getiriyor. Onun için Milli takımımıza yakışan kırmızı-beyaz renklerden şaşmadan, anenenin devam etmesi için kırmızı-beyaz renklere dönülmesi kanımca daha uygun olacaktır.


NURULLAH ÖZTÜRK

Milli formanın bir ağırlığı ve ruhu vardır. Turkuaz Türklere ait bir renk olarak bilinse de bu ülkenin simgesi ay yıldız, yani kırmızı-beyazdır. Kısaca forma da, formayı giyenler de bu gücü hissetmesi gerekir. Milli forma bayrak kadar önemlidir.


AHMET ÇAKAR

Hiç beğenmedim. Ne gereği vardı bunu da anlamıyorum. Türk Milli takımının renkleri Kırmızı-Beyazdır ve bu renklerin korunması gerekir.


ADNAN SÖKMEN

Öncelikle gazetelerde yayınlanan milli maç fotoğraflırnda forma sade ve hareketsiz duruyor. Kısacası belki gönüllere hitap edyor ama göze asla hitap etmiyor. İlla turkuazı kulanacaklarsa formanın üzerinde asıl olan renklerimiz Kırmızı-Beyazın da yer alması gerekir.


FATİH ALTAYLI

Turkuaz fikri 2002'de ilk defa benim tarafımdan ortaya atılmıştı. Bunu istememin nedeni de turizm açısından ülkemizi en iyi ifade eden renkler olduğu için. Formaya birkaç eklemeler de yapılabilir.


KORKUT GÖZE

Değişikliğe karşı değilim ama Milli takıma yakışan, ona Türk kimliğini belirten klasik bir forması var. Ben bu formayla milli takımı daha çok beğeniyorum. Klasik formanın hepsinden çok daha yakıştığına inanıyorum.


TURGAY RENKLİKURT

Çıkış noktası olarak güzel bir düşünce ürünü. Turkuaz rengiyle, Türklük kavramı örtüşmüş durumda. Dünya'nın neresine gidilirse gidilsin, Türkiye'nin rengi Turkuaz denilince tepkiyle karşılanmaz. Aksine bilindiği içinde ciddi bir sempati uyandırır. Ancak ben Turkuaz rengi değil, ama turkuaz rengin kullanılarak daha çarpıcı formalar yapılabileceğine inanıyorum.


İLHAN SÖYLER

Acayip geldi bana. Türk olduğumuzu anlayamadım. İskandinav ülkeleri gibiydik aynı. Kırmızı kesinlikle olmalı. Onun için bana çok tuhaf geldi. Rakip kırmızı giyince takımımı karıştırdım.


ALTAN TANRIKULU

Ben beğendim formayı. Kendi bilinen formamızın dışında bir formayla çıkmak değişikliktir. Önemli olan Türk bayrağının, İstiklal Marşı'nın, vatanın, takım tarafından maçlarda en iyi şekilde temsil edilmesidir. Sonuçta formada Türk bayrağıda yer almaktadır. İzleyen halkın formadan çok, alınacak sonuçlarla ilgileneceği düşüncesindeyim. Klasik formamız ile 8-0 yenildiğimiz günlerde hatırlarda. Önemli olan bu takımı, bundan sonra, Türkiye'ye yakışan bir biçimde mücadelesini sürdürmesidir. Forma sadece bir ayrıntıdır.


HAKAN ÜNSAL

Süper rezil. Yani bizim rengimiz değil işin açıkçası. Tercihim kırmızı-beyaz forma. 1-2 senedir bir proje var, dünyaya 10 türk markası turkuality ismiyle pazarlanacak ve turkuaz o projenin rengidir. Bence o proje kapsamında destek amaçlı tercih edilmiştir Turkuaz rengi. Yine de ne olursa olsun, kırmızı-beyaz formamız bizim için özel ve hep öyle kalmalı.


CAN ÇOBANOĞLU

Turkuaz, fikir olarak güzel ama bir milli formanın hissedilmesi için renklerin iyi bir şekilde dağılması gerekir. Forma üzerinde oynamalar yapılması şart.


yenişafak



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs