En Sıcak Konular

Baykal'a mantı, Bahçeli'ye çay

27 Mart 2008 20:12 tsi
Baykal'a mantı, Bahçeli'ye çay Bir ana haber bülteninde canlı yayına katılan CHP lideri Deniz Baykal, son yaşanan olaylar ve STK'ların sağduyu çağrısı ile ilgili konuştu: Ben farklıyım. Çünkü ...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, herkesin Türkiye'deki gidişata son verilmesiyle ilgili mutlak anlayışı bulunduğunu belirterek, ''Ben konuda herkesten farklı olarak iyimserim. Çünkü, iktidar bu gidişin gidiş olmadığını görüyor. Yani, bunu sürdüremezler. Yüzde 47 oy ile de meydan mitingleriyle de olmaz'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''(Aman gerilim azalsın). Bunun hedefi ne? Kimden niyaz ediyorsun? 'Siz bir adım geri çekilin' diyorsanız, bu bir adım geri çekilme işi önemlidir. Ticaretin mantığıyla devlet yönetmenin mantığı aynı değildir'' diye konuştu.

Ticaretin içinde pazarlık bulunduğunu, devlet yönetiminin mantığının ise kurallar, ilkeler, yargı ve anayasa olduğunu vurgulayan Baykal, ''Yani, siz ticaret mantığını devlet yönetim alanına taşırsanız, bu pazarlama anlayışı içine girerseniz olmaz'' görüşünü dile getirdi.

Baykal, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL İLE GÖRÜŞME

Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün görüşmede, ''Kuzey Irak'taki askeri harekat, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in ziyaretleri'' konularında bilgi verdiğini söyledi.

Kendisinin de ''Nevruz kutlamaları sırasında Güneydoğu Anadolu'da ekranlara yansıyanların ıstırap verdiğini'' söylediğini aktaran Baykal, ''Sayın Cumhurbaşkanı'na nasıl tehlikeli bir süreç içinde olduğumuzu, buna yönelik çok ciddi tedbirler alınması gerektiğini anlattım. Bu konuyu uzun uzun konuştuk. Yani gündemimizde ülkenin ana konuları vardı'' dedi.

Baykal, ''Herkesin, Türkiye'nin bu gidişatına son verilmesiyle ilgili mutlak anlayışı vardır. Ben konuda herkesten farklı olarak iyimserim. Çünkü, iktidar bu gidişin gidiş olmadığını görüyor. Yani, bunu sürdüremezler. Yüzde 47 oy ile de meydan mitingleriyle de olmaz. Mesela, bir paket düşünüyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini almaya yönelik. Bunu çıkaracağına ihtimal vermiyorum, hiç vermiyorum. Bu çılgınca bir şey olur'' diye konuştu.

Baykal, Cumhurbaşkanı Gül ile yedikleri yemekte mantı da bulunduğunu anımsatarak, ''Çok nefis bir Kayseri mantısı yedik. Bir kaşıkta 40 tane olacak. Uzun süredir mantı yememiştim. Çok lezzetliydi'' dedi.

PEKİ BAHÇELİ İLE NE GÖRÜŞÜLDÜ?

CHP Lideri Deniz Baykal'ın ardından Köşk'e çıkan Bahçeli, öğle yemeğini kaçırdı. Deniz Baykal'a mantı ikram eden Abdullah Gül, Bahçeli'ye çay ikram etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmeden çıktıktan sonra, Gül ile yaptıkları görüşmede, iç siyasetteki gelişmelere girilmediğini söyledi.

İÇ SİYASET YOK

Bahçeli, TBMM'de gazetecilerin, ''Görüşmede iç siyasetteki gelişmelere girildi mi?'' şeklindeki sorusuna, ''Hayır'' yanıtını verdi.

IRAK DİPLOMASİSİ

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da gazetecilerin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Gül'ün görüşmede, Devlet Bahçeli'ye Irak, Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği operasyon ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaret konusunda genel bir çerçeve çizdiğini, Bahçeli'nin de bu kapsamda, partisinin görüşlerini Gül'e aktardığını bildirdi.

İnternet Haber / AA
 
 



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,746 µs