En Sıcak Konular

İşçi Partisi Harddiskleri Tutuşturmuş

27 Mart 2008 17:04 tsi
Ergenekon kapsamında gözaltına alınan İP Genel Sekreteri Senem'in avukatlık bürosundaki 6 bilgisayarın hard diskine hasar verilmeye çalışıldı.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, polisi şaşırtmak için ANKA Ajansına farklı bilgiler verdi ama olmadı. Senem'in ateşe verdiği harddiskler bile bulundu. 
 
Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem'in avukatlık bürosunda yapılan aramada, 6 bilgisayar hard diskinin yakıldığı ortaya çıktı.

Hard diskin yakılarak delillerin karartılmaya çalışıldığı belirlenirken, polis, hard diski kurtarmaya çalışıyor. İP Genel Merkezi'nde 21 Mart'ta yapılan aramada Senem'e ait olduğu ileri sürülen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ayrıntılı krokisi ile Yargıtay üyelerinin fişlendiğine ilişkin bilgilerin yer aldığı CD ele geçirilmişti. Soruşturmayı yürüten savcılığın CD'nin hazırlandığı bilgisayarı araştırdığı belirtilirken, konuyla ilgili Nusret Senem'in ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Genel Sekreter Senem'i yakalamak için önceki gün akşam saatlerinde arama kararı çıkarttı. Savcılık izni ile eve giren polis ekipleri, Senem'i burada bulamazken evdeki bilgisayarlara el koydu. Polis, ardından Senem'in bürosu için ikinci bir arama kararı daha çıkarttı. Bu sırada İşçi Partisi Genel Merkezi'nde olan Senem, ANKA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Polis şu anda evimde arama yapıyor. Beni İşçi Partisi'nden alsın." dedi.

Senem'in İP'yi adres göstermesine rağmen polis, genel sekreterin bürosunda da arama yaptı. İşyerine giren ekipler, burada bulunan bir hard diskin imha edilmeye çalışıldığını saptadı. Yakılmaya çalışılan hard diske el konuldu. Senem'in ajansı arayarak bulunduğu yeri söylemesi ise polis tarafından hedef saptırma olabileceği şeklinde değerlendirildi.

Terörle Mücadele ekipleri, Senem'in ev ve işyerinde yapılan aramalarda 6 bilgisayar, bir adet yakılmaya çalışılan hard disk ve çok sayıda belgeye el koydu. Ankara'da gözaltına alınan Nusret Senem ile İP Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek, önceki gece soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Senem ile Çiçek burada sorguya alınacak. Bu arada bilgisayarlar ile yakılmaya çalışılan hard disk de İstanbul'a gönderildi. İstanbul polisinin bilgisayarlar ile hard diski incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarları'na ileteceği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın ayrıca, İşçi Partisi'nde ele geçirilen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın krokisi ile Yargıtay üyelerinin fişlendiğine ilişkin bilgilerin yer aldığı CD ile ilgili Nusret Senem'in ifadesine başvuracağı belirtiliyor. Yapılacak incelemede, söz konusu CD'nin yakılmaya çalışılan hard disk ya da aramalarda ele geçirilen 6 bilgisayarla herhangi bir bağlantısının bulunup bulunmadığı aranacak.

Bu arada önceki gün Nusret Senem'le birlikte İP Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan da gözaltına alındı.
Aktif Haber



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs