En Sıcak Konular

Latif Abi Latif Abi, senin arkandan kaç kişi gelir?

27 Mart 2008 16:49 tsi
Latif Abi Latif Abi, senin arkandan kaç kişi gelir? Şimdilerde Latif Abi formülü üzerinde duranlar var. Malum, Latif Abi, Abdüllatif Şener. AK Parti'ye kapatma davası açıldı ya. Latif Abi parti kuracakmış. Nuh Gönültaş köşe yazısı...

Nuh Gönültaş / Bugün

Latif Abi Latif Abi, senin arkandan kaç kişi gelir?

Şimdilerde Latif Abi formülü üzerinde duranlar var. Malum, Latif Abi, Abdüllatif Şener. AK Parti'ye kapatma davası açıldı ya. Latif Abi parti kuracakmış.

Üç-dört aya şekillenir diyorlar. Kursun da görsün. Parti kurmak öyle turşu kurmaya benzemez. Kaç kişisin, kimsin, arkandan kim gelir, kim seni destekler, iç destekleriniz, dış destekleriniz, sizin için kim para harcar... Bir kere parti kurabilmek için idealist olmak lazım. Eli işte gözü oynaşta olanların yapacağı iş değildir parti başkanlığı, devlet adamlığı... Ülkeye, vatana, millete hizmet aşkı ile yanıp tutuşmak lazımdır. Yoksa parti kurup, o partiye oy toplamak için terli köylü milletini öpeceksin, onlara sarılacaksın, erken kalkıp yol alacaksın. Günde bilmem kaç bin el sıkıp yanak yanağa değdireceksin.

Eğer "Deniz Baykal beni Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti" diye kendinizi böyle bir göreve layık görüyorsanız... Görebilirsiniz tabi. Bu sizin seçiminiz. Ben işin burasında değilim. Ben Abdüllatif Şener'in ne oldu da bir anda, aniden, apar topar AK Parti'den ayrılıp yeniden milletvekili olmaktan vazgeçmesinin anlamı üzerinde duruyorum. Öyle ya... Her şey iyi giderken Latif Abi aniden birden bire kendini geri çekti? İşte soru bu? Niye yani... Abdüllatif Şener o kadar diğergam, fedakar, vefakar birisi mi? Latif Abi önce bunun gerçek sebebini kamuoyuna açıklamak zorunda.

Değilse partiyi kurduktan sonra birileri ayrılık gerekçesini Youtube yollar oradan öğreniriz! Öyle darbe olacakmış önceden koku almış filan gibi komplo teorilerine hiç girmeyin! Benim yaptığım küçük araştırmaya göre: Latif Abi ile Başbakan Erdoğan arasında bazı video kasetleri yüzünden çıkan bir tartışmadan sonra Latif Abi'nin AK Parti'ye "Elveda" demek zorunda kaldığı şeklinde... Bu kasetlerde neler var, içeriği nedir, bilmiyorum, hiçbir şey de ima etmek istemiyorum.

Ama Latif Abi'nin AK Parti'de duramamasına yol açacak kadar vahim kasetler olduğu söyleniyor. Anladığım kadarıyla Latif Abi kendisi gönüllü olarak AK Parti'yi terk etmemiş, söz konusu kayıtlar yüzünden terk etmek zorunda kalmış! Belki başbakan bu konuya bir açıklık getirir, uygun bir zamanda. Geçelim... Youtube'un kapatılmasının üzerinden epey zaman geçti. Hâlâ kapalı, açmıyorlar. Bu konuda kesin kanaatim şu ki: Youtube gönderilen Atatürk'e hakaret videoları bahane.

Youtube'da kapatmadan önce yayınlanan kimi ses kayıtlarına yeni kayıtlar eklenmesin diye yapıldı. Değilse... Bütün porno siteleri açık. Bütün PKK siteleri açık... Sadece Youtube'da değil, başka birçok sitede Atatürk'e hakaret içerikli yayın var, onlar da açık. Ama Youtube kapalı. Millete bunu anlatamazsınız. Millet yemez bunları. O millet sizin sandığınız eski millet değil artık.

Kaldı ki, Youtube ulaşmanın binbir yolu var ve bir internet sitesini yasaklamanın bu zamanda hiçbir anlamı olamaz. Başka yüzlerce yoldan Youtube girmek mümkün. Kısaca internete yasak sökmez. Dünya'da youtube'u yasaklayan 11 ülkenin içinde Türkiye.

Ve bu 11 ülke, İran gibi, Libya gibi, Çin gibi, Suudi Arabistan gibi ülkeler... Hadi bu ülkeler internetin özgürleştirici etkisini kısmak isteyen dikta yönetimlere sahip. Türkiye neyi saklıyor ki halktan? Sırf Atatürk'e hakaret videoları yayınlanıyor diye Youtube'u kapatıp, Türkiye'yi bu ülkeler ile aynı safa soktuğunuzun farkında mısınız? Ayrıca, Youtube başvurulduğu taktirde hakaret içeren videoları yayından kaldırıyor da...



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs