En Sıcak Konular

Toptan: ' Türkiye süratle normalleşiyor'

27 Mart 2008 15:51 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de diğer siyasi parti liderlerinin sağduyulu açıklamalar yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Bunu olumlu saymak lazım. Bana göre, Türkiye süratle normalleşmeye gidiyor" dedi

Toptan, Mamak Belediyesi ve bir hayırseverin desteğiyle yaptırılan Laika Akilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi'nin açılışına katıldı.

Bilgi çağının, özellikle Türkiye gibi kalkınma heyecanı yaşayan ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirememiş ülkeler için çok önemli fırsatlar getirdiğini söyleyen Toptan, bilgi çağının önemli unsuru olan bilgi edinmenin önemli araçlarının başında eğitimin geldiğini vurguladı.

Toptan, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması ve eğitim-öğretim süresinin en az 200 gün olması için düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret etti.

Eğitimin sadece 12 yıllık zorunlu eğitim ve onun üzerine konulacak üniversite eğitimiyle kısıtlı olmaması gerektiğini dile getiren Toptan, "Yaşam boyu eğitim bilgi çağının vazgeçilmez ögesidir. Yaşam boyu eğitimi sağlayamazsanız her gün değişen yüksek eğitim teknolojisine ayak uydurmanız, bilgi almanız ve bilgiyi kullanmanız mümkün olmaz" diye konuştu.

"Türkiye bu işi başaracak"

Toptan, bir gazetecinin, toplumsal sağduyu çağrılarıyla ilgili bir soru üzerine, "Hem Başbakan hem diğer siyasi parti lideri arkadaşlarımız sağduyulu açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Bunu olumlu saymak lazım. Gelecek için bunu iyi değerlendirmek lazım. Bana göre, Türkiye süratle normalleşmeye gidiyor. Bu arzuyu herkes dile getiriyor. Böyle bir arzuda buluşma olduğuna göre, bunun çözümü de kolay olacaktır. Türkiye bu işi başaracaktır" diye konuştu.

Toptan, bir başka gazetecinin, "Böyle bir buluşma gerçekleşmezse devreye girer misiniz?" sorusuna "Gerekiyorsa gerçekleşir" karşılığını verdi.

Haber 10



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs