En Sıcak Konular

MLKP'ye büyük operasyon

27 Mart 2008 15:27 tsi
İZMİR'de, yurt genelinde terör örgütü MLKP (Marksist Leninist Komünist Partisi) adına bombalı ve silahlı eylemlerde bulunmayı planladıkları öne sürülen yurt dışı sorumlusu 56 yaşındaki M.Ö., ülke sorumlusu 47 yaşındaki F.Ç. ve Ege Bölge Sorumlusu 35 yaşı

Adliyeye sevk edilen zanlıların örgütün en üst düzey sorumluları oldukları belirtilirken, dağılan örgütü yeniden canlandırmak için çalıştıkları anlaşıldı.

 

Bir istihbaratı değerlendiren polis, Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırılan ve 1997 yılında tutuklu bulunduğu İskenderun Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden MLKP'nin yurt dışı sorumlusu olarak kırmızı bültenle aranan M.Ö.'nün, iki hafta önce, İzmir'e geldiğini belirledi. Takip başlatan ekipler, İsveç'te yaşayıp örgütün yurt dışında mali ve silahlı yapılanmasını organize eden M.Ö.'nün, geçen yıllarda defalarca eylem yapan teröristlerle buluşacağını saptadı. M.Ö.'nün, MLKP'nin Türkiye Sorumlusu F.Ç. ve Ege Bölge Sorumlusu A.H.S. ile buluştuğu Bornova İlçesi'ndeki zeytinlik alana baskın düzenledi. Baskında, M.Ö. ve F.Ç. ile A.H.S. gözaltına alınırken, örgütün arşiv bilgilerini içeren 1 dizüstü bilgisayar, 3 bellek, 2 MP- 3 çalar, 2 seyyar disk, 2 kredi kartı yapımında kullanılan beyaz plastik düzenek, bol miktarda bilgisayar CD'si, bir ayrıntılı Türkiye haritası, 323 boş erkek nüfus cüzdanı, 189 boş bayan nüfus cüzdanı ele geçirildi. Zanlıların ayrıca, 8 ayrı sahte kimlikle faaliyette bulundukları saptandı.

SUÇ MAKİNELERİ

Zanlılardan F.Ç.'nin, 1970 yılında Gaziantep Lisesi'nde okurken `öğrenim özgürlüğünü engellemek' suçundan yakalandığı, 10 yıl sonra, yine aynı kentte, Ali Sağlam'ın öldürülmesi olayıyla ilgili tekrar yakalandığı, bu suçlarından dolayı tutuklu bulunduğu İstanbul Üsküdar'daki cezaevinden firar ettiği ve örgütün Türkiye sorumluluğunu üstlendiği ortaya çıktı. Zanlı A.H.S.'nin ise, son 12 yıl içinde, defalarca örgüt adına eylem yapmaktan yakalandığı, 2006 yılında MLKP'ye yönelik gerçekleştirilen, 250 kilogram patlayıcı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği geniş kapsamlı `Gaye' adlı operasyon kapsamında İstanbul Anadolu yakası sorumlusu olarak arandığı belirlendi. A.H.S.'nin ayrıca, İstanbul'da, girdiği çatışmada 2 polis memurunun silah, kimlik ve telsizinin gasp edilmesi olayını yönettiği gerekçesiyle de arandığı ve örgütün MLKP Ege Bölge Sorumluluğunu üstlendiği tespit edildi.

EYLEM YAPACAKLARDI

Soruşturmada birbirleriyle internet üzerinden şifreli bağlantı kurdukları anlaşılan zanlıların, polis denetiminden kurtulmak için açık alanlarda buluştukları, örgütün 4'üncü Türkiye kongresini yapmak üzere harekete geçtikleri ve ülke çapında dağılan örgütü yeniden toparlamaya çalışıp bombalı, silahlı eylemde bulunmak istedikleri saptandı. Ele geçirilen dizüstü bilgisayarda yapılan incelemede ise, 100 bin sayfalık örgüte ait geçmiş dönemleri kapsayan dokümanlar ve yeni eylem planları ortaya çıkarıldı. Sahte kimlikle dolaşan zanlıların ayrıca, yönetimindeki örgüt üyelerine sahte kimlikler de çıkardığı, İzmir'e bu şekilde gelmelerini sağlayıp kongreyi gerçekleştirmeyi amaçladıkları belirlendi. Ayrıca, adına sahte kimlik düzenlenen kişilerin de tüm bilgilerinin eksiksiz elde edildiği kaydedildi.

EN ÜST DÜZEY SORUMLULARI

Emniyet yetkilileri, yakalanan zanlıların, örgütün en üst düzey sorumluları olduğunu, 2006 yılındaki `Gaye' operasyonuyla vurulan darbenin ardından, yeniden etkinlik kazanmak ve yeni eylemlerini hayata geçirmek istediklerinin belirlendiğini bildirdi. Gözaltında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi. Emniyetten çıkarılan zanlılar, örgütleri lehine slogan atarken, polisler tarafından güçlükle etkisiz hale getirildi.
 
Vatan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs