En Sıcak Konular

Secretary of Başsavcı

27 Mart 2008 14:09 tsi
Secretary of Başsavcı Demokrasinin Güzin Ablası Sivilay Abla; bugün 4 soruya 4 enfes cevap vermiş. Başsavcının başörtülü sekreteri, Radikal gazetesine veda eden kızın hazin öyküsü, Erdoğan'ı Hitlere benzetenler ve bilgisayar kullanan polislere hayret eden İlhan Ağabey

Sivilay Abla / Taraf

Secretary of Başsavcı
SORU: Sivilay Abla, eminim ki siz de AKP’ye kapatma davası açan başsavcıya kızıyorsunuz. Sekreteri başörtülü bir kadın olduğu ortaya çıktığında mosmor olmadınız mı, itiraf edin? Gördüğünüz gibi adamın başörtüsüyle filan bir sorunu yok. Ne diyeceksiniz şimdi? (Uğur Mundar)

CEVAP: Sevgili Uğur, biliyorsun ki; ırkçılığın başkanı, evangelistin önde gideni, beyaz adam George Bush’un Secretary of State’i de Condoolezza Rice. Bush’a Condi’yi seçtiren bilinçaltının ne olduğu konusundaki psikolog yorumlarını hiç açmıyorum. Bu kadarı bile sana yeter.

Radikal aşkın sonu
SORU: Sevgili Sivilay Abla, ben çok büyük bir ayrılık yaşıyorum. 10 yıllık bir aşkın bitişi bu. Köşelerini dolduran emekli generallere, emekli büyükelçilere, ara sıra haberler ve başlıklar üzerinden "devlete" atılan buselere rağmen sevmiştim O’nu. Ama artık fazla ileri gitti. Murat Belge’yi, Perihan Mağden’i, Gökhan Özgün’ü kalbime gömüp onu terk ettim. İçime su serpecek bir kaç sözünüze bakıyor bu kırık kalbim. (Ceren)

CEVAP: Ceren kızım, Radikal’i ben de sevmiştim. Amcası Ertuğrul tarafından defalarca ensest tacize uğradığı için ciddi bir travma yaşıyor ve düzelebilecek gibi gözükmüyor. Duyduğum kadarıyla, aile meclisi toplanmış. Doğan aşiretinin töresine göre zorla kendisinden yetmişdört yaş büyük Cumhuriyet ile evlendirilecekmiş. İki Radikal alana bir Cumhuriyet vereceklermiş, okurlarına da RadOk denilecekmiş. Murat Belge’yi künye, Perihan Mağden’i de imsak saatleri bölümlerine kaydıracaklarmış. İsmet Berkan, haftada iki gün en son içtiği şampanyadan söz edecekmiş. Çok sevdiği “evrim evrim, güzel evrim” yazılarına bile sınırlama getirilecekmiş. Anlayacağın kızım, bu gazeteden sana hayır gelmez. Başka Taraf’lara yelken aç.

Hey hitler
SORU: Size inanamıyorum. Modern, çağdaş bir Cumhuriyet kadınısınız. Eğer bugün adınız Elisabeth değil de Sivilay ise bunu Cumhuriyeti kuranlara borçlusunuz. Ağzınızda sakız gibi demokrasi deyip duruyorsunuz. Hitler de %47 ile gelmişti. Bu gidiş gidiş değil. Sonra ağlamak yok. (Gülben Yetişkin)

CEVAP: Sevgili Gülben, önce bir yanlışınızı düzelteyim. Adımın Elisabeth değil de Sivilay olmasını, Sivil Savunma Uzmanı babam ile Kızılay Kan Merkezinde laborant olan anneme borçluyum.
Hitler’le ilgili bilgilerini aldığı oy oranından biraz daha ileriye götürelim mi, ne dersin? Örneğin Hitlere göre Almanya’nın etrafı düşmanlarla çevriliydi. Bu sana tanıdık geldi mi? Devam edelim. “Alman’ın Alman’dan başka dostu yoktur.” Yine Adolf’un hamamda söylediği bir tekerlemeydi.
“Peki Yahudiler (yani Almanya’nın yabancıları, gayr-i Hıristiyanları) milli Alman sermayesini ele geçiriyor, toprak satın alıyorlar. Bu nedenle hepsini ya yok etmeli ya da buralardan sürmeli, Aşkale’ye göndermeli” dersem Hitler’e mi yoksa İsmet İnönü’ye mi haksızlık etmiş olurum.
Bir dönem Cağaloğlu’nda Yunus Nazi, Nadir Nazi olarak da çağrılan Cumhuriyet Gazetesi’nin sahipleri baba-oğul Nadi’lerin gazetelerine attıkları bir manşetle sözlerime son veriyorum: Atatürk'ü en iyi anlayan lider: Hitler
Şimdi senin düştüğün bu duruma “selam verip, borçlu çıkmak” diyoruz.

Bilgisayar kullanan yakışıklı polisler
SORU: Sabahın köründe gözaltına alınan sevgili İlhan Selçuk Ağabeyimiz, götürüldüğü emniyet müdürlüğünde polislerin bilgisayar kullandığını görüp hayretler içinde kalmış. Siz gazetecisiniz bilirsiniz. Polis teşkilatımızda başka ne gibi gelişmeler yaşanıyor? (Tonguç)

CEVAP: Duyduğum kadarıyla tunçtan kesici aletler yapmaya da başlamışlar. İlhan Ağabeyinizi de mağaralarının duvarlarına hiyerogliflerini çizsin diye çağırmışlar zaten. Fesuphanallah…



Bu haber 1,435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs