En Sıcak Konular

Büyük kapan, küçük kapanı ‘kapar’!

27 Mart 2008 13:29 tsi
Büyük kapan, küçük kapanı ‘kapar’! AKP’nin siyaseten ağır sıkışmışlığını aşmak yolunda tamamen silahsız olduğunu söylemek zor. Açıkçası AKP’nin de kozları var. Bu kozlardan en önemlisi küresel dengelerde Türkiye’nin yeri. Ve bu “yer”, AKP iktidarına ABD ve AB&

Yani ABD ve AB’nin desteği salt AKP aşkından kaynaklanıyor değil. Ardı sıra yazılırsa, Balkanlar, Kıbrıs, Irak ve Kuzey Irak, İran, Pakistan, Afanistan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan hattı büyük değişimler yaşıyor.

Burada ciddi bir küresel savaş var. Hem de çok boyutlu bir savaş. Bir tarafı yine global enerji dengelerine, bir kısmı Rusya-ABD eksenine (çatışmasına), bir kısmı önemli biçimde Ortadoğu çemberine gidiyor.

Ve bunların tamamında Türkiye kilit konumda. Hatta hem kilit hem anahtar konumda. Washington ve Brüksel bu sayısız nedenlerle AKP’yi ve tabii Erdoğan’ı hem de bu zamanlamayla gözden çıkarılabilir görmüyor.

Bunda Türk dış politikasının yukarıda saydığımız konulara desteği bulunduğu gibi, eğer Erdoğan olmaz ise, Türkiye’de nasıl bir siyasi yapının bulunucağından bu güçlerin şüphe etmesinden kaynaklanıyor.

Şu anda kimse, örneğin AKP kapatılırsa nasıl bir siyasi tablonun ortaya çıkabileceğini eksiksiz kestiremiyor. Kimin iktidar olacağı sorusunun yanıtı boş. Ve hem ABD hem de AB bu riski görebilecek durumda değil.

Aslında daha bir çok açılımı bulunan bu nedenlerle, ABD-AB ikilisi AKP’yi destekliyor. Bunun somut göstergeleri de mevcut, hem söylem hem eylem olarak. ABD resmi ağızları “demokrasi” vurgusu yaparken, yine bizzat gayr-ı resmi ABD ağızları tarafından Cheney’in son ziyareti Erdoğan’a destek olarak okunuyor.

Ama… Ve evet yine ama… AKP’nin kapatılma davasına ilişkin bu güçlerin bir çözüm bulması oldukça zor.

KAPAN-3: AKP’yi davadan kurtaracak basit bir formül var mı? O formül, hukuk profesörlerinin bile fark etmediği bir mini “takdim-tehir” olabilir mi?” Bu kritik ve ‘orijinal’ ihtimal için lütfen TIKLAYINIZ.



Bu haber 1,691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs