En Sıcak Konular

Kapatma davasında geriye sayım başladı

27 Mart 2008 12:20 tsi
AKP’nin kapatma davasının kabul edilip edilmemesinde geri sayım başladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 21 Mart’ta resmi ziyaret için gittiği Abu Dabi’den dün Ankara’ya döndü.

Davanın yarın ya da CMK’ya göre 15 günlük inceleme süresinin dolacağı 31 Mart Pazartesi günü kabul edilip edilmemesinin Yüksek Mahkeme tarafından görüşülmesi bekleniyor. Türban davası raportörlüğünü de üstlenen Doç. Dr. Osman Can’ın 17 klasör ek delille birlikte raporunu tamamlayarak, bugün Başkan Kılıç’a sunması bekleniyor.

RAPOR BİTTİ YALANLAMASI

ANKA Ajansı dün Can’ın ilk inceleme raporunu tamamladığı ve ’AKP’nin kapatma davasının kabulü’ yönünde görüş bildirdiğini duyurdu. Ancak, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, dün yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Bazı basın yayın organlarında, AKP’nin kapatılmasına ilişkin iddianamenin ilk incelemesini yapmakla görevlendirilen raportörün, ilk inceleme raporunu hazırladığı ve AKP’nin kapatılması yönünde görüş bildirdiği şeklindeki haberler gerçek dışıdır. Bu tür gerçek dışı ve yargı sürecine zarar verici nitelikteki haberlerin sorumluluk taşıyan basın yayın organlarınca kullanılmaması uygun olacaktır."

AYRINTILI RAPOR Raportör Can’dan, CMK’ya göre iddianamenin iadesi veya davanın kabulü uygulaması ile bunların şartlarını değerlendiren ayrıntılı bir rapor hazırlaması istendi. Can da türban raporuna ara verdi ve bu ayrıntılı rapor üzerinde çalışmaya başladı.

1 OY FARKLA Raporun sunulmasının ardından Anayasa Mahkemesi, öncelikle davanın kabulü ya da reddi yönünde salt çoğunlukla karar oluşturacak. Davanın kabulü için 11 üyenin 6’sının oyu yeterli olacak. Kapatma kararında ise nitelikli çoğunluk aranacağından 11 üyeden 7’sinin oyu gerekecek. 

Hürriyet



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs