En Sıcak Konular

Baykal ve Bahçeli bugün Köşk'e çıkıyor

27 Mart 2008 12:19 tsi
TÜSİAD ve sivil toplum örgütlerinin itidal çağrılarının ardından Cumhurbaşkanı Gül harekete geçti. Gül CHPLideri Baykal, MHPLideri Bahçeli ve DSPLideri Sezer’i ’itidal görüşmeleri’ için Köşk’e davet etti.

TÜSİAD’ın ardından, yedi sivil toplum örgütünün yaptığı "sağduyu" çağrısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de harekete geçirdi. Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bugün, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i ise yarın Köşk’e davet etti.

BAYKAL ERTELEDİ Gül’ün, Baykal ve liderlerle görüşme süreci 14 Mart’ta başladı. Gül’ün, Senegal’de bulunduğu sırada Köşk Özel Kalemi, 14 Mart Cuma günü Baykal’ın Özel Kalemini arayarak, "Dış politika" gündemli davette bulundu. Aynı öneri, Bahçeli’ye de iletildi. Ancak, bu öneriyi kabul eden Baykal, "ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Türkiye ziyareti sonrasında gerçekleşirse uygundur" itirazında bulundu. Baykal’ın bu itirazını dikkate alan Gül, 20 Mart’ta yapılması planlanan görüşmeyi erteledi. Gül’ün liderlerle buluşma tarihi önceki güne kadar da belirlenmedi.

TÜSİAD’ın çağrısının gazetelerde yayınlandığı önceki gün TBMM Başkanı Köksal Toptan ile öğle yemeğinde buluşan Gül, Toptan’dan "Parti liderlerinin demeçlerinde toplumu gerecek ifadeler kullanmaması" konusunda uyarmasını istedi. Yedi sivil toplum kuruluşunun İstanbul ve 81 ilde sağduyu çağrısı yapacağı açıklamalarının gelmesinin ardından Gül, akşam saatlerinde de liderler görüşmesini hemen gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Özel Kalem, Baykal ve Bahçeli’yi bugün Çankaya’ya davet etti. Baykal, 12.45’te, Bahçeli ise 16.00’da Köşke çıkacak.

KAPATMAYLA İLGİSİ YOK

Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşmeyle ilgili yapılan "bilgi notu" başlıklı açıklamada sözkonusu davetlerin AKP’ye kapatma davası açılmasından önce yapıldığı ve bu davayla ilgisinin bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, MGK’nın Şubat ayı toplantısını takiben, başta terörizm ve güvenlik sorunları, Güneş Operasyonu, Irak ile ilişkiler, Irak Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi ziyareti konuları olmak üzere, bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, TBMM’deki siyasi parti liderleri ile bir dizi görüşme yapmayı öngörmüştür. Bu konudaki ilk grup davet 14 Mart Cuma sabahı yapılmıştır. Sayın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu daveti kabul etmiş ve görüşmenin 20 Mart günü yapılmasında mutabık kalınmıştır. Ancak, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Türkiye ziyaretinin de değerlendirilmesine imkan vermek üzere görüşme 27 Mart gününe ertelenmiştir."

Baykal, görüşme hakkında Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, "Köşk’e çıkacağım ve gündeme ilişkin yaklaşımlarımı, düşüncelerimi Sayın Gül’le paylaşacağım. Dış ve iç politikadaki önemli gelişmeleri konuşma konusunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı daveti kabul etmemezlik düşünülemezdi" dedi. Baykal, Gül’ün görüşme talebine olumlu yanıt vererek, "Dış ve İç Politikadaki kritik gelişmeleri görüşme" dışında Köşk’e çıkmama kararını da sürdürmüş olacak. Baykal bugün Köşkte Gül ile ikinci resmi buluşmasını gerçekleştirmiş oluyor. Baykal, daha önce de Dağlıca Baskını sonrasında "Terör" gündemiyle Köşk’te yapılan toplantıya katılmıştı.

ERDOĞAN YURTDIŞINDA

Gül’ün, Başbakan Erdoğan’ın yurtdışında olduğu sırada yapacağı görüşmelerde gündem "Dış politika, güvenlik ve terör"in yanısıra "sağduyu" çağrıları ve siyasi gerginlik olacak. Gül, yarın da saat 10.30’da da DSP Lideri Zeki Sezer ile görüşecek, DTP ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz net değil. Ümit ÇETİN

Çocuklardan bez bebek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, LÖSEV Başkanı Üstün Ezer ve beraberindeki heyet ile Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul etti. Pembe Köşk’teki basına kapalı kabullerin başlangıcında görüntü alınmasına izin verildi. LÖSEV’le gelen çocukların kendisine Güneş isimli bez bebek hediye ettiğini söyleyen Gül de, heyettekilere çocuklarla çektirdiği fotoğrafların bulunduğu dijital çerçeve armağan etti.

Hürriyet



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs