Hata yaptım, ben de insanım! | " /> Hata yaptım, ben de insanım! | "/>

En Sıcak Konular

Hillary: Hata yaptım, ben de insanım!

27 Mart 2008 09:46 tsi
Hillary: Hata yaptım, ben de insanım!
Eski first lady, 1996’da Saraybosna’da keskin nişancı ateşi altında kaldığı şeklindeki asılsız çıkan iddiası için özür diledi: Hata yaptım, ben de insanım!

First-lady olarak 1996’da Bosna’ya yaptığı ziyarette keskin nişancı ateşi altında kaldığı şeklindeki açıklamasının “yanlış” olduğunun ortaya çıkması üzerine eleştirilere hedef olan Demokratik Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton, bu sözleri söylediğinde “uykusuz” olduğunu belirterek, “Hata yaptım, ben de insanım” dedi.

New York Senatörü Hillary Clinton, geçen hafta Washington’da yaptığı konuşmada, Bosna gezisiyle ilgili olarak, “Keskin nişancıların ateşi altında indiğimizi hatırlıyorum. Havaalanında bir tür karşılama töreni yapılacaktı, ancak onun yerine başlarımızı eğip, üsse gitmek için araçlara koştuk” demişti. Clinton, daha sonra CNN’e yaptığı açıklamada da, “Karşılama töreni yapılamadı. Bize araçlarımıza koşmamız söylendi” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Bosna gezisinin görüntülerinin medyada yayımlanmasıyla gerçeklerin Clinton’ın anlatımından çok farklı olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde, Clinton’ın kızı Chelsea ile birlikte Bosna’ya inmesinin ardından aralarında Bosnalı küçük bir kızın da bulunduğu bir heyet tarafından pistte güler yüzle karşılandığı görülüyordu. Bu gezide Clinton’a eşlik eden Amerikalı aktör Sinbad da, “ne bir tehdit, ne de gerçek bir silah ateşi hatırladığını” söyledi.

Obama fırsatı kaçırmadı
Bosna gezisiyle ilgili anlattıklarının “yanlış” olduğunun ortaya çıkmasının ardından Clinton eleştirilere hedef olurken, rakibi Barack Obama tarafından da halkı yanlış yönlendirmeye çalışmakla suçlandı. Bu gelişmeler üzerine Clinton’ın yardımcıları senatörün “yanlış ifade” kullandığını açıklamak zorunda kaldı. Clinton da önceki gün kampanya çalışmalarını sürdürdüğü Pennsylvania’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hata yaptım. Bu benim de bir insan olduğumu gösterir” dedi. Clinton, Pittsburgh Tribune-Review gazetesine verdiği röportajda da, “Uykusuzdum, yanlış konuştum” dedi.

Yalanlanan iddiaları
Obama’nın sözcüsü Tommy Vietor ise “Clinton’ın Bosna hikâyesinin, senatörün dış ve iç siyasetteki rolünü abarttığı bir başka örnek olduğunu” öne sürdü.

Clinton daha önce de Kuzey İrlanda’da barışa yardımcı olduğunu, Kosovalı mültecilere sınırların açılması için müzakerelerde bulunduğunu ve kocası Bill Clinton başkanken, Ruanda’daki soykırımı durdurmak amacıyla askeri müdahalede bulunması yönünde tavsiyelerde bulunduğunu söylemiş, ancak bu iddialarının hepsi daha sonra yalanlanmıştı.

milliyet



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs