En Sıcak Konular

Günün gazete manşetleri için tıklayın

27 Mart 2008 09:45 tsi
İşte günün bütün gazete manşetlerinden haberler;

AKŞAM
Herkes bir adım geri atsın
Türban, AKP’ye açılan kapatma davası, Ergenekon tartışmalarıyla gerilen siyasi ortam, 7 sivil toplum başkanını harekete geçirdi. 81 ilde aynı anda yapılan “Sağduyu” çağrısında “Uzlaşma için herkesin bir adım geri atması” istendi

BUGÜN
Geleceğimizi karartmayın
Türkiye’de yaşanan gergin ortamın giderilmesi amacıyla 7 sivil toplum örgütü 81 ilde aynı saatte ortak bildiri yayınladı.

CUMHURİYET
Uzlaşma adımları
7 sivil örgüt tansiyonu düşürmek için sağduyu çağrısında bulunurken Gül, muhalefet liderlerini davet etti

HÜRRİYET
Ortak akıl ayakta
TÜRKİYE’nin en etkin ve güçlü sivil toplum örgütlerinin başkanları ile ortaklaşa, ülkedeki gerginliğe ve kamplaşmaya karşı tüm kesimlere ’sağduyu çağrısı’ yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Eğer uzlaşma istiyorsak herkes aldığı pozisyondan bir adım geri atmalı. Tartışabilmek için karşımızdakinin kaygılarını dikkate alalım, kimseye ’öteki’ demeyelim" dedi.

MİLLİ GAZETE
Diken üstündeyiz
TOBB,Türkiye Kamu-Sen, Hak-İş, Türk-İş, TESK, TİSK ve TZOB genel başkanlarıyla birlikte düzenledikleri “Türkiye İçin Sağduyu” toplantısında “Uluslararası krizin etkilerinin hissedildiği bugünlerde iktisadi tedbir arayacağımıza, hâlâ sağduyu arıyor olmamız bir talihsizliktir” denildi.

MİLLİYET
Baykal: Daha önce nerdeydiniz
Odalar Birliği öncülüğünde 7 sivil toplum örgütü, dün uzlaşma çağrısı yaptı. Türkiye’nin kaplaşmaya gittiğine işaret eden Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağduyu istedi.
TÜSİAD’ın daha önce birkaç kez yaptığı uzlaşma çağrısına, geniş kitleleri temsil eden örgütler de katılmış oldu.

RADİKAL
'Uzlaşın' deniyor ama uzlaşmaz çelişkiler var
Kapatma davası, AKP'yi beka kaygısına itti, bu yüzden referandumu bile göze alıyor. 'Uzlaşma'nın bir ayağı, AKP'nin laikliğe dair kaygıları giderecek adımlarına bağlı, ikincisi CHP'nin bu adımlara yanıtına...

SABAH
Gül devrede
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün TBMM Başkanı Toptan'la görüşmesinin ardından bugün CHP lideri Baykal'la bir araya gelecek. Gül 16.00'da ise MHP lideri Bahçeli ile görüşecek.

STAR
İmzasını unuttu
Parti kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği için kırmızı çizgiler belirleyen MHP Lideri Bahçeli’nin 2001 yılında hükümetteyken şimdi karşı olduğu tekliflere evet dediği ortaya çıktı

VAKİT
Uzlaşalım ama, kiminle!
Aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Hak-İş'in bulunduğu yedi kuruluşun yaptığı uzlaşma çağrısı, gerilimin kim ya da kimler tarafından ortaya çıkarıldığı sorusunu akıllara getirdi.

VATAN
Tam Kayseri işi
Memur, işçi, işveren, çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayicilerin temsilcisi olan 7 sivil toplum örgütü “Türkiye için sağduyu çağrısı” yaptı. TOBB, TZOB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, TİSK VE Kamu-Sen tarafından hazırlanan ortak metin 81 ilde aynı anda kamuoyuna açıklandı.

YENİ ŞAFAK
Çağrı zirvede yankı buldu
TBMM Başkanı Toptan, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinin çağrısını 'yürekten desteklediğini' belirterek, ' Türkiye'nin şiddetle, bir yumuşama ortamına ihtiyacı var' dedi.

ZAMAN
Tansiyonu düşüren buluşmalar
Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları, gerilimi düşürmek için bir araya gelirken, Köşk de önemli görüşmelere ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Gül, bugün Baykal ve Bahçeli ile buluşacak. Siyasi çevreler, uzlaşma önerilerinden, 'parti kapatmayı engelleyecek' bir formülün çıkmasını da bekliyor. 
 
8 sütun



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs