''Ada’da uslu dur Sarko!'' | " /> ''Ada’da uslu dur Sarko!'' | "/>

En Sıcak Konular

''Ada’da uslu dur Sarko!''

27 Mart 2008 09:27 tsi
''Ada’da uslu dur Sarko!'' Gelenek tanımayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla İngiltere ziyareti için ‘Uslu dur’ manşetleriyle çıkan basınının sözünü dinledi. Carla sade kıyafet seçti, Sarkozy ise kraliçeye dokunmadı.

KENDİNE has tarzıyla diplomatik kuralları alt üst eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bu kez dikkatli davrandı. Dün eşi Carla’yla birlikte İngiltere’ye giden Sarkozy, kendisini ‘Uslu dur’ diye uyaran ve yapması ile yapmaması gereken şeyleri maddeler halinde sıralayan Fransız basınına kulak verdi. Dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerde vücut dilini kullanmasıyla ünlü Sarkozy’ye ilk uyarı ‘Sakın kraliçeye dokunma’ şeklindeydi ve Sarkozy bu kurala uydu. Önceki Cumhurbaşkanı Chirac kraliçeye yol verirken omzuna dokunmuş ve ertesi gün İngiliz basını ‘Çek elini’ başlığıyla çıkmıştı.

AĞIRBAŞLI DAVRANDI

FRANSIZ basınının Sarkozy’ye diğer uyarıları ise ‘Kraliçe’nin yanında cep telefonuna bakma, Ray-Ban güneş gözlüklerini ve Rolex saatini takma, Kraliçe konuşmadan konuşma, önünde yürüme, yanında sigara içme, masadan ondan önce kalkma ve hiçbir şeyden sızlanma’ şeklindeydi. Sarkozy’nin bu uyarılara harfiyen uyduğu ve ziyaretin ilk gününde ağırbaşlı bir profil çizdiği gözlendi. İngilizler de Sarkozy’ye saygı ifadesi olarak Winsdor Kalesi’ndeki karşılama sırasında Fransız ulusal marşı ‘La Marseillaise’ eşliğinde bir karşılama seremonisi düzenledi. Fransız lider bugün de İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüşecek. Görüşme öncesi konuşan Brown, bu ziyaretin İngiltere ve Fransa’nın ikili ilişkileri için bir dönüm noktası olabileceğini söyledi.


HANIM HANIMCIK CARLA

FRANSIZ first leydiyi İngiltere’de kötü bir sürpriz bekliyordu. İngiliz basını eski model Carla Bruni’nin 15 yıl önce çekilen çıplak pozlarını yayınlayarak, ‘Madam Sarkozy, İngiltere’ye hoşgeldin’ başlığını kullandı. Bir gün önce de İngiliz müzayede kurumu Christie’s, aynı fotoğrafları açık artırmaya çıkaracağını açıklamıştı. Ancak Carla Bruni’nin bu imajı silmek için İngiltere’ye Fransız tarzı ağırbaşlı gri bir takım giyerek gelmesi gözlerden kaçmadı. Bruni kıyafetini yine şık ve gri bir bere takarak klasik Fransız konseptini tamamladı. Eski model Bruni Sarkozy’nin yanında uzun durmamak için düz bir ayakkabı tercih etti. Dünya basını tarafından ‘ufak tefek’ olarak tanımlanan Fransız lider Sarkozy ise eşinin aksine hafif ökçeli bir çift ayakkabı giydi.
 
star gazetesi



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs