çatısında 104 kişi var | " /> çatısında 104 kişi var | "/>

En Sıcak Konular

Örgütün çatısında 104 kişi var

27 Mart 2008 09:27 tsi
Örgütün çatısında  104 kişi var Ergenekon’un çatısının her biri kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişilik bir ekipten oluştuğu belirlendi. 4 milyon sayfalık döküman, 50 uzman tarafından inceleniyor. Elde edilen yeni bilgi ve deliller ürkütücü...

Ergenekon terör örgütü soruşturmasında sona yaklaşılırken, savcılık ‘Ergenekon’ örgütünün çatısını kurmayı başardı. Buna göre örgüt içerisinde değişik alanlarda sorumluluk yetkisine sahip 104 kişi var. Bu kişiler kendi alanlarında karar verme yetkisine sahip. Soruşturma kapsamında ele geçirilen deliller 24 saat aralıksız kamera kontrolünde oluşturulan özel bir komisyonla inceleniyor.

24 SAAT GÖRÜNTÜLÜ KAYIT ALTINDA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen planlı Ergenekon terör örgütü operasyonunda çalışmalar son sürat devam ediyor. Operasyon sırasında ele geçirilen Ergenekon terör örgütünün deşifresinde kullanılacak olan suç delilleri hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde hem de Beşiktaş’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 saat kamera kaydı altında korunuyor.

50 KİŞİLİK UZMAN EKİP İNCELİYOR

Yaklaşık 4 milyon sayfadan oluşan suç delilleri, oluşturulan 50 kişilik uzman bir komisyon tarafından incelenerek tasnif ediliyor. Komisyon, örgütün mali kaynaklarının belirlenmesi için Maliye Bakanlığı kara para takip birimi MASAK’tan, üniversite uzantıları için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan ve Narkotik Şube Müdürlüğü’nden gönderilen uzmanlardan oluşuyor.

3 MİLYON SAYFASI TELEFON DİNLEME

Delil odasında tutulan yaklaşık 4 milyon sayfalık dokümanların sadece 3 milyon sayfasının Ergenekon örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşma kayıtlarından oluştuğu öğrenildi. Bu kayıtlarda çok önemli telefon görüşmelerinin kayda girdiği öğrenildi. Savcılık bu suçlamaların ve delillerin hepsini iddianameye koymaya hazırlanıyor.

YÖNETİM KADROSU DEŞİFRE OLDU

Yapılan çalışmalarda, Ergenekon terör örgütünün kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişiden oluştuğu belirlendi. Bu 104 kişiden her birisinin kendi alanlarında karar verme ve harekete geçme yetkisine sahip olduğu ifade edildi. Bu bilgiler ışığında yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi.

87 gözaltı oldu 44’ü tutuklandı

Ümraniye bombaları ve Ergenekon terör örgütüne yönelik yaklaşık 9 aydır yürütülen soruşturma kapsamında yürütülen operasyonlarda bugüne kadar 87 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine konuldu. Ümraniye’de bir gecekonduda 12 Haziran 2007’de yapılan aramada 27 el bombası ele geçirilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada ilk gözaltılar 16 - 19 Haziran 2007 tarihleri arasında yapıldı.

Şule Perinçek ifadeye çağrıldı

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, dün ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Perinçek şubeden kendisine telefon geldiğini belirterek, ‘İfademe başvurmak istediklerini söylediler. Ben de geldim’ dedi. Önceki akşam gözaltına alınan İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir temsilcisi Hayati Özcan’ın sorguları sürüyor.

Star



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,231 µs