En Sıcak Konular

Büyükanıt: Adadan asker çekmeyiz

26 Mart 2008 21:51 tsi
Büyükanıt: Adadan asker çekmeyiz Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın resmi davetlisi olarak KKTC’de bulunana Yaşar Büyükanıt, adadan asker çekilmesi taleplerine net yanıt verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, resmi davetlisi olarak ülkeye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı kabul etti. Kabulde ilk konuşmayı yapan Org. Büyükanıt, KKTC’de olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, KKTC’nin geleceğe emin adımlarla ilerlemesini istediklerini söyledi.

“Hep kalıcı ve adil barıştan bahsedildiğini” kaydeden Büyükanıt, bir barışın nasıl adil ve kalıcı olacağının iyi bilinmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Mutlaka Sayın Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere, KKTC’yi yönetenler nasıl bir barışın adil ve kalıcı olduğunu şüphesiz biliyorlar, bundan şüphemiz yok, Türkiye’deki yetkililer de biliyor. Ama bunun temin edilmesi lazım. Kıbrıs’ın güney kesiminin bunu iyi anlaması lazım.”

Türk askerinin Kıbrıs’ta barış için bulunduğuna, 1974’ten beri de barışı sağladığına dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, “adil ve kalıcı barış sağlanana kadar bu kutsal görevin devam edeceğini” vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat da Büyükanıt’a “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “Sizi aramızda görmek büyük bir mutluluk, bizim için. Biraz geç oldu, ziyaretiniz ama güç olmadı” ifadesini kullandı.

TSK’nın KKTC’nin güvenliği için her türlü görevi ve çabayı ortaya koyduğunu belirten Talat, “Türkiye hükümetiyle birlikte üzerinde çalıştığımız hususlarda Türk Silahlı Kuvvetleri de bizlere destek veriyor. Bundan dolayı tüm samimiyetimizle size teşekkür ediyoruz, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Görüşmede KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Orgeneral Büyükanıt, birbirlerine karşılıklı alarak plaket takdim etti.

ŞEHİTLİĞE ZİYARET

Org. Büyükanıt, temasları kapsamında Girne Boğaz Şehitliği’ni ziyaret ederek, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı.

Org. Büyükanıt’ın şehitlik anıtına çelenk koymasıyla başlayan törende, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Org. Büyükanıt’ın Boğaz Şehitliği Özel Defteri’ni imzalaması, şehitlik hakkında özet bilgi alması ve şehitliği gezmesiyle son buldu.

Org. Büyükanıt, Boğaz Şehitliği’ne adını taşıyan hurma fidanı da dikti.

Org. Yaşar Büyükanıt, Boğaz Şehitliği Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Aziz Şehitlerimiz; Sizler, Kıbrıs Türk halkının hayat ve hürriyet haklarına yönelen eşi görülmemiş bir vahşete dur demek, Kıbrıs Türk halkını hak ettiği barış ve özgürlüğe kavuşturmak uğruna canınızı feda ederek şehit oldunuz. Türkün, vatanı, bayrağı ve onuru için gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme atılacağı gerçeğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiniz. Yüce Türk milleti ve kahraman Kıbrıs Türkü, uğruna ölüme koştuğunuz değerleri bugün de aynı inanç ve kararlılıkla savunma gayreti içindedir. Türk ulusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uygarlık ve kalkınma yolunda attığı her adımda daima onun yanında ve en büyük destekçisi olmaya devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle sizleri minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

 

 

 

 



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs