MHP; susa susa, yutkuna yutkuna geliyor | " /> iyibilgi özel MHP; susa susa, yutkuna yutkuna geliyor | "/> iyibilgi özel

En Sıcak Konular

MHP; susa susa, yutkuna yutkuna geliyor

26 Mart 2008 17:21 tsi
MHP; susa susa, yutkuna yutkuna geliyor MHP susa susa, yutkuna yutkuna geliyor. Patlayacağı zamanı henüz kestiremiyoruz. MHP ustaca siyasi ağını örüyor. İki kez Erdoğan'ın hamle üstünlüğünü elinden aldı. Şimdi üçüncüsü için uğraşıyor. iyibilgi özel

Gelin belleğimizi tazeleyelim.

MHP 22 Temmuz’dan sandıkta kalacak gibi gözüküyordu. Partinin adayları tabandan oldukça uzaktı.

Mecliste olmadığı için 367 konusunda ve cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Demokrat Parti ve ANAP gibi yıpranmadı.

Bir taraftan Cumhuriyet Mitinglerine destek verdi. Atatürk vurgusunu arttırdı. Laiklik savunuculuğu konusunda CHP ile paralel davrandı.

Gazetelere ilanlar verildi. CHP = MHP

Köşe yazarları kendilerine göre rantabilite hesapları yapmaya başladı. Sen CHP’ye ver ben MHP’ye vereyim.

Ancak MHP’nin yelkenlerini şişiren ardarda gelen şehit cenazeleri oldu. Tüm türkiye’nin yüreğini yakan şehit cenazelerinde örgütlü gruplar Hükümeti protesto eden sloganlar attı, elleriyle kurt işaretleri yaptı.

Barometre yükselmeye başlamıştı. 8, 9, 11, 13. Anketlerde oylar yükseliyordu. DTP girecekse MHP’de girmeli diyenlerden, terörü ancak MHP çözer düşüncesine kadar bir destekçi kesit oluştu.

MHP seçimlere tabana çok yakın olmayan isimlerle girdi. Seçilen 70 milletvekilinden sadece 4 kişinin eşi türbanlıydı örneğin. Zaten oylar da İç Anadolu’dan değil ege ve Trakya sahillerinden gelmişti.

Bir ucunda Gündüz aktan bir ucunda Deniz Bölükbaşı olan MHP, Tayip Erdoğan’a ilk hamlesini Çankaya seçimleri sırasında yaptı.

Abdullah Gül’ü yeniden aday yapmamanın yollarını arayan Erdoğan’ın hamlesini Bahçeli’nin açıklaması kesti. Gül aday olursa biz engel olmayız.

İkinci önemli hamle ise başörtüsü konusunda oldu. Başbakan’ı İspanya’da alelacele açıklama yapmaya mecbur bırakan MHP baskısı oldu. Sonra işler iyi gitmeyecekti. MHP uzlaşıcı ama hükümet beceriksiz ve iktidarsız gözükecekti. Nitekim de öyle oldu. Ortada bir anayasa değişikliği ve sarpa sarmış bir başörtüsü sorunu mevcut. MHP’nin ısrarla istediği YÖK 17. madde değişirse muhtemelen Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilecek ve başörtüsüne özgürlük yolu tamamen kapanmış olacak.

İşte MHP’nin üçüncü hamlesi ise parti kapatmalarla ilgili. MHP’nin önerisinin özeti;
AKP kalsın, Tayip gitsin.

MHP bu oyunu ustaca oynuyor. Olası bir MHP iktidarı, tek başına CHP iktidarından bile daha sert olabilir. Kadrolaşma konusundaki becerilerini Türkiye tecrübe etti. AKP kadrolaşması diye düşünülen şeyin de en az 1/3’ünün MHP kökenli olduğu şüphe götürmez. Hükümet içinde en parlak bakanlardan biri MHP’nin lideri olmak için gün sayıyor diyenler var.
Dehşet senaryosu yapmaktan çekinsek de olası bir ara rejimin muhtemel iktidarı da bu MHP olacak. AKP’nin kapanmasıyla kendine yeni bir ocak arayanlarla güçlendirilmiş bir MHP.

Türkiye’yi Rusya-Çin eksenine oturtacak bir MHP. AB’yi unutacağımız bir MHP.

www.iyibilgi.com Emin Değer özel



Bu haber 2,845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs