En Sıcak Konular

Topbaş'tan İstanbul'a su müjdesi!

26 Mart 2008 16:14 tsi
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son yağışların ardından İstanbullular'a su müjdesini verdi. Topbaş, bir şartla bu yıl İstanbul'da su sorunu yaşanmayacağını söyledi.

İstanbul itfaiyesi için alınan 15 yeni ilk müdahale aracının hizmete katılımı töreninde habercilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut tasarrufun devam edilmesi durumunda 2008 yılında İstanbul'da su sorunu yaşanmayacağını, 2009 yılını düşünerek vatandaşların tasarrufa devam etmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul İtfaiyesi için alınan 15 yeni ilk müdahale aracının hizmete katılması nedeniyle Kazlıçeşme Meydanı'nda bir tören düzenlendi. İtfaiye araçlarının tanıtım töreninde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul itfaiyesinin araç ve ekipman bakımından dünyada birinci sırada olduğunu söyledi. Daha sonra hizmete giren 15 araçla birlikte Kazlıçeşme meydanında tatbikat yapıldı. Sıkışmalı trafik kazası, park halindeki araç yangını, konut yangını, yüksek katlı binalarda söndürme ve yüksek katlı binalardan inme senaryoları ile uygulanan tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Tatbikattan sonra yeni alınan araçları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, habercilerin su rezervleri ile ilgili sorularını da yanıtladı. Son yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyesinin yüzde 42.6'ya yükseldiğini belirten Kadir Topbaş, "Barajlarımızdaki su oranı yüzde 42.6'ya ulaşmış durumda. Bu umut verici bir gelişme. 371 milyon metreküp suyumuz var. Geçen yıl yüzde yüzde 56'lar nisbetindeydi. İdare edersek, aynı tasarrufa devam edersek yazı geçiririz. Söylediğimiz gibi İstanbul'un suyunu kesmeyeceğiz. Su sıkıntısı yaşatmayacağız. Ancak bunu hep birlikte başaracağız. Su idaremiz gerekli çalışmaları yapıyor. Özellikle tasarrufu istiyorum. Tasarruf devam ettikçe 2008'i su sıkıntısı çekmeden geçireceğiz. 2009'a biraz rezerv artısı olarak bırakabilirsak daha garantiye alırız. Susuz bir yaz yok. Melen'den gelen hattımız var. 2009'da su oranını biraz arttırmak lazım. O nedenle tasarruflu olalım" dedi. 

:Haber 7



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs