En Sıcak Konular

Prof. Kızının kendisini öldüreceğini biliyordu

26 Mart 2008 14:35 tsi
Yakın çalışma arkadaşları konuştu. Öldürüleceğini biliyordu. 2 hafta önce yakın arkadaşına bakın neler demiş.

Beysukent'teki evinde önceki gün öldürülen Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tören düzenlendi. Törende konuşan yakın çalışma arkadaşları ana-kız arasındaki krizi anlattı. Satır araları cinayet geldiğini gösteriyor.

Profesör Olcay bugün son yolculuğuna uğurlanırken, evladının bir gün kendini öldüreceğinden hep kuşkulanıyormuş.

Yakın dostu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Profesör Tiryaki'yi  "çok iffetli bir kadındı" sözleri ile tanıpladı.

BU KIZ BENİ ÖLDÜRECEK
Tiryaki'nin 2 hafta önce kendisini arayarak dertleşmek istediğini söylediğini anlatan Çorapçıoğlu, şunları anlattı: "'Patron, sen benim hala patronumsun değil mi?' dedi. 'Ne diyorsun Olcay?' dedim. 'Bu kız beni öldürecek, bana sahip çıkar mısın?' dedi. "

Çorapçıoğlu'nun konuşması sırasında salonda bulunan Tiryaki'nin ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.

SON YILLARI ÜZÜNTÜYLE GEÇTİ

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan da Profesör Tiryaki'nin son yıllarını büyük bir üzüntü içinde geçirdiğini söyledi.

Erdoğan son görüşmelerini de şöyle anlattı: "Geçen hafta beni ziyaret etti, yine konuştuk. Kızıyla problemleri vardı. Kendini yenilediği kadar, kendini geliştirdiği kadar kızını geliştirmek için çok uğraştı. Ona çok büyük emeklerle yeni ufuklar açmak istedi ama anlaşılıyor ki başarılı olamadı. Demek ki bu kadar değerli bir öğretim üyesinin yanında böyle bir evlat da olabilirmiş. Şundan eminim, eğer değerli kızının, kendisine göre sevgili kızının, bu teşebbüsü yarım kalsaydı, başarılı olamasaydı, Olcay bunu affeder, onu çok sever, geliştirmek için uğraşırdı."

Konuşmalar sırasında Prof. Dr. Tiryaki'nin fotoğrafları sahnede bulunan ekrana yansıtıldı. Tiryaki'nin kız kardeşi Fatoş Tiryaki ile diğer yakınları, çalışma arkadaşları, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı törende, gözyaşları dinmedi.

Prof. Dr. Tiryaki'nin naaşı, törenin ardından, cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi'ne getirildi. Buradaki cenaze namazına yakın çalışma arkadaşları da katıldı. Tiryaki, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İnternet haber



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs