En Sıcak Konular

Altı organı çıkarıp tekrar yerine taktı

26 Mart 2008 14:21 tsi
ABD'de bir doktor, iyice dibe gömülmüş tümörü çıkarmak için 63 yaşındaki hastasının altı organını çıkardı, tümörü alıp hepsini eski yerine koydu!

ABD'de Dr. Tomoaki Kato, 63 yaşındaki kanser hastası Brooke Zepp'i kanserli tümörden benzeri olmayan bir ameliyatla kurtardı. Organ nakli uzmanı doktor, hastanın karnında iyice dibe gömülmüş olan tümörü çıkarmak için ameliyathanede önce midesini, pankreasını, dalağını, ciğerini, ince ve kalın bağırsaklarını çıkardı. Miami Jackson Memorial Medical Center Hastanesi'ndeki ameliyat 15 saat sürdü.Temizlenmediği takdirde birkaç ay içinde hastanın ölümüne sebep olabilecek tümör alınırken organlar soğuk ortamda korunarak bekletildi.

TIP TARİHİNDE İLK
Dr. Kato beş santim çapındaki tümörün hasta Zepp'in aort ve iki damarı etrafında olduğunu ve tümör çıkarıldıktan sonra çıkarılan organların normal yerlerine tekrar yerleştirilerek ameliyatın sona erdirildiğini belirtti. Dr. Kato konumu nedeniyle ameliyat edilemez denilen bir tümöre ulaşmak için tıp tarihinde ilk defa bir hastanın karnındaki altı organın yerinden çıkarıldığını ve temizleme işleminden sonra yerine konulduğunu da ekledi.

Brooke Zepp'in hastalığı çok sık rastlanmayan 'leyomiyosarkom' adlı bir kanser türü. Bu hafta hastaneden taburcu olması beklenen Zepp'in daha önce hastalıktan dolayı zarar gören damarlarının yerine gorteks maddesinden yapay damar konulmuş.

Dr. Kato çok zor ve beceri isteyen bu operasyonun ayrıca çok sayıda risk taşıdığını, hasta tedavi için kendisine geldiğinde umutsuz olduğunu ancak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdikleri için büyük mutluluk yaşadığını anlattı.

RADİKAL
 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,057 µs