En Sıcak Konular

Önce İÜ'de sonra ülkede darbe!

26 Mart 2008 14:20 tsi
İÜ Rektörü Parlak’ı yıkma planı yapan Alemdaroğlu’nun kapatma davası sonrası da AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak için ‘Sokak eylemleriyle halkı kışkırtmalıyız’ dediği ortaya çıktı.

ERGENEKON operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra yaşı ve hastalığı sebebiyle kısıtlı serbestliğe kavuşan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun gözaltına alınma nedenleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Alemdaroğlu’nun Ergenekon soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan Doç. Dr. Ümit Sayın ile yaptığı görüşmeler ve planlar nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

SAYIN’IN REFERANSI OLMUŞ

ALEMDAROĞLU ve Sayın arasındaki görüşmelerde en dikkat çekici husus ise Sayın’ı üst düzey yetkililerle tanıştıran ve ona referans olan ismin yine Kemal Alemdaroğlu olmasıydı. Alemdaroğlu’nun, Ümit Sayın’dan özellikle üniversite ile ilgili raporlar hazırlamasını ve bu raporları yetkililere iletmesini istediği öğrenildi. Ümit Sayın İ.Ü.’yle ilgili detaylı bir rapor hazırlayarak önce Alemdaroğlu’na gönderdi.

İLK DARBE REKTÖR’E

RAPOR, Alemdaroğlu’nun ilk darbeyi İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’a yapmaya hazırlandığını ortaya koldu. Raporda Parlak ve ekibi hakkında çok sayıda bilgi, belge ve Parlak aleyhinde çıkan gazete ve televizyon haberlerine yer verildiği görüldü. Bu raporun Alemdaroğlu’nun işaret ettiği emekli olan bazı generallere gönderildiği belirlendi.

ASKER KORKUSUYLA...

DARBE planlarının ikincisinde ise AK Parti olan Alemdaroğlu’nun konuşmalarında ‘Atatürkçü Düşünce Derneği’ni güçlendirmeliyiz. Ülke genelinde konferanslar ve eylemler düzenleyerek halkı AK Parti’ye karşı örgütlemeliyiz. Bu eylemlerimizde Emekli Paşalar da olacak. Bu sayede halk asker korkusuyla bizim tarafa geçecektir. AKP kapatıldıktan sonra harekete geçmeliyiz’ dediği iddia edildi.

star



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs