İKİ DARBE atlatmışız! | " /> İKİ DARBE atlatmışız! | "/>

En Sıcak Konular

'Hakikaten' İKİ DARBE atlatmışız!

26 Mart 2008 13:29 tsi
'Hakikaten' İKİ DARBE atlatmışız! Darbe günlüklerinin Özden Örnek'e ait olduğu, Emniyet tarafından resmen belgelendi. Bu flaş gelişmeyi iyibilgi’ye yorumlayan Nokta’nın eski yayın yönetmeni Alper Görmüş, "Bu önemli bir kırılma. Örnek hakkında hiçbir işlem yapılmadı ama hukuk

Nokta dergisi geçtiğimiz yıl yayınladığı bir dosya ile hepimizin kanını donduran bir olayı ortaya çıkarmıştı. İddialara göre, Türkiye 2004 yılında Sarıkız ve Ayışığı adında iki büyük darbe girişimini atlatmıştı.

Bu yenilir yutulur cinsten olmayan iddianın kaynağı ise, işin daha da vahim bir boyutunu oluşturuyordu. Nokta’nın iddiası, bu bilgilerin Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait günlüklerde yazıldığı idi.

Denizciler.com internet sitesi kaynak gösterilerek hazırlanan bu dosya, ilerleyen süreçte Nokta dergisinin kapatılmasına giden yolu açtı. Darbe günlüklerini yayınlayan Nokta, finansal gerekçelerle kapatıldı!

Sonraki süreçte taraflar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Özden Örnek’in Nokta dergisi ve yayın yönetmeni Alper Görmüş hakkında açtığı dava devam ediyor.

Ancak pek çok vatandaşın Özden Örnek hakkında bulunduğu suç duyurularından bir şey çıkmadı. Sivil savcılar, ‘Bu iş bizim görevimiz değil’ diyerek topu Genelkurmay askeri Savcılığı’na attı. Genelkurmay Askeri Savcılığı ise şu ana dek her hangi bir işlemde bulunmadı.

Ve bugün…

Takvimler 26 Mart 2008’i gösterirken, Alper Görmüş’ün de yazarları arasında olduğu Taraf Gazetesi, önemli bir başarıya daha imza attı ve darbe günlüklerinin Örnek’in bilgisayarında ortaya çıktığının Emniyet tarafından resmen tescillendiğini okurlarına duyurdu.

Bu flaş gelişme, bundan sonraki Nokta dergisi davasını da, Özden Örnek hakkındaki iddialara da yeni bir boyut kazandırabilir.

HAKİM, 'CD İLE GETİR' DEDİ

iyibilgi, kapatılan Nokta Dergisi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’e ulaştı.

Görmüş, bu flaş gelişmenin darbe günlüklerini bir iddia olmaktan çıkardığını söyledi.

Görmüş’ün görüşleri şöyle:

Biz geçtiğimiz ay ki nokta davasında günlükleri çıktı altından sonra 3 valiz halinde, 17 klasör olarak hâkim karşısına götürmüştük. Hâkim, günlükleri bu şekilde kabul edemeyeceğini, kendilerine de CD ve DVD halinde iletilmesini istemişti. Şimdi duruşma 11 Nisan’da. Avukatlarım bugün ya da yarın günlükleri mahkemeye iletecek.

ERGENEKON SAVCISI’NA İFADE VERDİM

7 Mart’ta Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e günlüklerle ilgili ifade verdim. Kendileri bana, günlüklerden bir kopya verip veremeyeceklerini söyledi. Ben de yanımda götürmüştüm. Ben de verdim. Ondan sonraki süreçte emniyet araştırmasını derinleştirmiş ve günlüklerin özden örnek’in bilgisayarında yazılı olduğu ortaya çıkarıldı.

ARTIK BİR İDDİA OLMAKTAN ÇIKTI

Bu gelişme, Nokta ve Ergenekon süreçlerinde, hatta Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecinde önemli bir kırılmaya neden olabilir mi?

Alper Görmüş’ün bu noktada düşünceleri şöyle: Evet, tabi ki. Bundan sonraki hukuki süreç şekil değiştirebilir. Bunun bir anlamı var. Darbe günlükleri, iddia olmaktan çıkıp bir noktaya vardığında buna ilişkin başka hukuki süreçler yaşanabilir.

GÜNLÜKLER, ERGENEKON SORUŞTURMASINA DAHİL EDİLDİ Mİ?

Zekeriya Öz, Nokta’da yayınlanan günlüklerin Ergenekon soruşturması kapsamında önem arz edebileceğini ve bu nedenle bilgime başvurduğunu söyledi.

Bu durumdan yola çıkarak Nokta’da yayınlanan günlüklerin Ergenekon soruşturmasına dahil edileceği yorumu aşırı bir yorum olur.

SAVCILAR İŞLEM YAPMADI

Özden Örnek’e ait günlükleri yayınladıktan sonra ‘Bize hukuk önünde fırsat verin ve bu iddiamızı kanıtlayalım’ dedik. Ama bu fırsat bize verilmedi. Günlüklerle ilgili sivil savcılıklara birkaç suç duyurusunda bulunuldu.

ŞİMDİ BİRŞEY OLABİLİR

Fakat bütün savcılıklar kendilerine iletilen bu suç duyurusunu askeri savcılığa ilettiler. Benimle ilgili davayı açan Bakırköy’deki savcı da, iddianamesinde, “Bu iddialar da çok önemlidir. İşin bu kısmının da soruşturulması gerekir. Öte yandan bu, sivil savcı olarak bizim üzerimize vazife değildir. Genelkurmay Askeri Savcılığı’ incelemeli” diye görüş belirtti. Ama Genelkurmay Askeri Savcılığı her hangi bir işlem yapmadı. Belki bu gelişmenin ardından bir işlem yapılır.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal

 




Bu haber 2,614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,686 µs