En Sıcak Konular

Küçük Genelkurmay'a başvurdu

26 Mart 2008 12:58 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Veli Küçük Genelkurmay'a dilekçe verdi. Dilekçede yazanlar;

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, halen Kanada’da yaşayan gazeteci Tuncay Güney’ın 2001’deki ifadesinde yer alan "Veli Küçük Paşa ile Kuzey Irak’a silah götürdük. Bir bölümünü PKK’lı Cemil Bayık’a teslim ettik" iddiası üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na başvurarak konuya ilişkin soruşturma açılmasını istedi.

Güney, dün bunu yalanladı ve silah götürülmesi için devletin kendisine ihtiyaç duymasının söz konusu olamayacağını söyledi.

ORDU BANA SORUŞTURMA AÇSIN

Hürriyet'ten Saygı Öztürk'ün haberine göre; Güney’in 2001 yılındaki iddialarının 12 Mart 2008'de bir gazetede (Yeni Şafak) manşetten yayımlanması üzerine Küçük, bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne suç ihbarında bulundu ve kendisi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Küçük, dilekçesinde şunları yazdı:

HAYALİ ÖRGÜT

"Birtakım odaklar tarafından oluşturulan ’Hayali Ergenekon Örgütü’ ve bu konuda yapılan soruşturmadan ötürü 21 Ocak’tan bu yana haksız ve hukuksuz şekilde tutuklu bulunmaktayım. Sözü edilen ’Ergenekon’ diye bir örgüt olmadığı gibi, suçlanmış olduğum ’Hükümete isyan’a ilişkin tek bir eylemim ve faaliyetim de bulunmamaktadır. Amaç, şahsım üzerinden TSK’yı yıpratmaktır. Tuncay Güney isimli gazetecinin ifadesine dayanarak, görevde olduğum döneme ilişkin ciddi iddialar yer almıştır. Bu ifadelerde, ’Veli Küçük ile beraber olduğum dönemde, Doğu Perinçek’in referansıyla Aydınlık Dergisi’nin bazı muhabirleriyle Kuzey Irak’a gittik. Götürülen silahlardan 12 bini Barzani’ye, 12 bini Talabani’ye verildi. Talabani’ye verilen silahlardan 6 bini ayrılarak Binbaşı Tamer ve Talabani’nin adamları tarafından PKK’lı Cemil Bayık’a teslim edildi’ deniliyor. Bu son derece ciddi bir beyandır.

ÇİRKİN TEZGAH

Ordu ve şerefli mensupları üzerinden kurulmak istenen çirkin tezgahın ortaya çıkarılması için iddia edilen suça askeri kişiler karıştırıldığından, silahların ordu malı gibi bir mana verildiğinden, derhal soruşturma başlatılarak öncelikle ifademin en geniş şekilde alınmasına karar verilmesini arz ederim."

İnternet haber



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs