En Sıcak Konular

AK Parti kapanırsa senaryoları

26 Mart 2008 10:35 tsi
AK Parti kapanırsa senaryoları AK Parti'nin kapatılması durumunda ne olur? Devam partisi senaryosu ve olası yeni lider isimleri tartışılıyor... İşte tartışmalardan notlar...

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından, başkentte olası siyasi ve hukuki senaryolar tartışılıyor. AK Parti’nin içinde kapatmayı önleyecek formüllerin yanı sıra “kapatılırsak ne olur?” sorusuna da yanıt aranıyor.

Mahkeme henüz dosyanın kapağını bile açmadı ancak; siyasetçiler ve siyaset uzmanları “kapatma” sonrası senaryoları çoktan masaya yatırdı bile...

Olası bir kapatma ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “siyasi yasaklı” olması durumunda neler olabileceğine dönük çok sayıda farklı görüş kulislerde dile getiriliyor.

Erdoğan’ın hocası Necmettin Erbakan’ın da partisi Refah kapatmış ve siyasi yasak almıştı. Erbakan yerine emanetçi olarak Recai Kutan’ı görevlendirmiş, Fazilet Partisi’ni kurdurmuş ve perde gerisinden partiyi idare etmişti.

UNAKITAN-EKREN-ÇİÇEK

AK Parti, bu bir önceki deneyimi örnek olarak alıp almamayı da alternatiflerden biri olarak değerlendiriyor. Diğer sorular şöyle:

-Başsavcı siyasi yasak istediği milletvekilleri arasında Erdoğan “ağabey” dediği Kemal Unakıtan, Nazım Ekren, Cemil Çiçek gibi isimler yok. Acaba Erdoğan bu üç isimden birini emanetçi olarak yeni partinin başına atar mı?

-Yoksa Fazilet Partisi’nde Erdoğan ve Abdullah Gül’ün emanetçi Recai Kutan’a karşı çıkışı gibi bir çıkış da yasaksız 300 miletvekilinin kuracağı yeni partide yaşanabilir mi?

GENÇ İSİMLER NE YAPAR?

-Genç ve dinamik bazı isimler çıkarak Erdoğan ve emanetçilerine karsı tavır gelişteribilir mi?

- AK Parti’nin felsefi ve sosyolojik altyapısını oluşturan isimlerden Adana Milletvekili Ömer Çelik, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, beklediği bakanlık koltuğunu iki dönemdir alamayan Dengir Fırat, soldan gelip AK Parti içinde hızla yükselen Ertuğrul Günay, liderlik hevesini sürekli ertelemek zorunda kalan Melih Gökçek, farklı yapısı ile parti içinde kendini gösteren Kürşad Tüzmen yeni bir anlayışla ortaya çıkıp liderliğe oynayabilirler mi?

LATİF ABİ FORMÜLÜ

-Aykırı yapısı ile öne çıkan ve her zaman Erdoğan ve ekibi ile ters düserek politika yapması ile bilinen, son seçimde aday olmayan eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener yeni bir oluşum için kolları sıvayabilir mi? Kulislerde yerel seçimler beklenmeden Şener ve birlikte hareket ettiği ‘merkez isimler’in yeni bir parti kuracağı şimdiden konuşulmaya başlandı bile. AKP bölünüp iki ayrı siyasal yapı olarak mı yaşamını sürdürür? Bu parçalardan bir bölümü ‘yenilikçilerin yenilikçileri’ olarak Şener grubuna katılır mı?

İnternet haber



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs