Darbe provakasyonu: Düğmeye mi basıldı? | " /> Darbe provakasyonu: Düğmeye mi basıldı? | "/>

En Sıcak Konular

Darbe provakasyonu: Düğmeye mi basıldı?

26 Mart 2008 09:59 tsi
Darbe provakasyonu: Düğmeye mi basıldı? Ankara Üniversitesi'nde dün iki grup arasında başlayan taşlı, sopalı kavga, polisin sert müdahalesi ile daha da büyüdü. Nusret Aras'ın rektörlüğünü yaptığı okulda eğitimin bir hafta tatil edilmesi herkesi daha da şaşırttı. Kamuoyu teyakkuz halinde...

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF), sol ve sağ görüşlü öğrenci grubu arasında çıkan kavga nedeniyle bu hafta sonuna kadar eğitime ara verildi. Dün iki grup arasında yaşanan bıçaklı satırlı kavgada bir öğrenci ve dört polis yaralandı. Kavganın, sol görüşlü öğrencilerin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Ankara ziyaretini protesto etmesine tepkiler üzerine çıktığı öne sürüldü.
Geçen yıldan bu yana kavgalar nedeniyle daha önce birkaç kez eğitime ara verilen, son olarak bu yıl 29 Şubat ve 3 Mart’ta öğrenci olaylarının yaşandığı DTCF’de sol görüşlü öğrencilerin de aralarında bulunduğu bir grup TKP üyesi, önceki gün Sakarya Caddesi’nde Cheney’nin Ankara ziyaretini protesto amacıyla yapacakları basın açıklaması için fakültede bir araya geldi.

Bıçaklı satırlı kavga
Fakültede “ülkücü grup” olarak adlandırılan sağ görüşlü öğrencilerle sol görüşlü öğrenciler arasında bu protesto nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma görevlilerin müdahalesiyle sona erdi.
İddialara göre dün sabah sağ görüşlü Ülkü Ocakları’na mensup öğrenci olmayan bazı kişilerle okula gelerek sol görüşlü öğrencilerle tartışmaya başladı. Tartışma yemekhanede bıçaklı satırlı kavgaya dönüştü. Kavgada yaralanan bir öğrenci İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırılırken, polisin müdahalesiyle olay sona erdi.

‘PKK dışarı’ sloganları
Bir süre sonra sol görüşlü bir öğrenci basın açıklaması yapmak için fakülte dışına çıkacağı sırada kavga tekrar başladı. Sağ görüşlü öğrenciler “PKK dışarı” şeklinde slogan atınca, fakülteye giren polis biber gazı kullandı. Ancak bu sırada polis de bir grup öğrencinin taşlı saldırısına uğradı. Yaralanan dört polis hastanelere kaldırıldı.
Olayları protesto etmek için Yüksel Caddesi’nde toplanan sol görüşlü 150 kadar öğrenci “Katil polis hesap verecek”, “Dil Tarih faşizme mezar olacak” sloganları attı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da okulun hafta başına kadar tatil edildiğini açıkladı.

Milliyet



Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs