3 ay önceden biliyormuş! | " /> 3 ay önceden biliyormuş! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon, 3 ay önceden biliyormuş!

26 Mart 2008 09:24 tsi
Ergenekon, 3 ay önceden biliyormuş! HRANT Dink suikastinde ihmalleri bulunduğu için yargılanan sanıklardan Şimşek ve Şahin’in, Dink’in öldürüleceği istihbaratını dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Öz’e anlattıklarını açıklamaları davayı yeni bir boyuta taşırken, bu

Ergenekon kapsamında tutuklanan Gürses ‘Cinayet bilgisi üç ay önce bize geldi’ dedi. Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen Bilecik Jandarma Komutanı görevden alındı


HRANT Dink suikastinde ihmalleri bulunduğu için yargılanan sanıklardan Jandarma Astsubay Başçavuş Okan Şimşek ve Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şahin’in, Dink’in öldürüleceği istihbaratını dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’e anlattıklarını açıklamaları davayı yeni bir boyuta taşırken, bu olaydan Ergenekoncular’ın da haberinin olduğu ortaya çıktı. Ergenekon örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında bulunan Doç. Dr. Emin Gürses, konuyla ilgili sorularımız üzerine Şubat 2007’de yaptığı açıklamada, Hrant Dink öldürülmeden üç ay önce kendilerine haber geldiğini söylemişti.

HRANT Dink’i ve emniyeti bilgilendirdiklerini belirten Gürses şunları söylemişti: Hrant öldürülmeden önce bize ihbar geldi. Saldırı ihbarı, öldürülmeden üç ay kadar önce geldi. İhbarı emniyete, istihbarata bildirdik; ama tedbir alınmadı. Bunu halka söylemedim; ama gerekli birimlere söyledim. Bilgi bize bir yerlerden geldi. Onlar bana bildirdiler. Ben de gerekli yerleri uyardım. Hrant Dink’i de uyardım ben. Yanındaki o solcu arkadaşlarına haber gönderdim. Yanıt gelmedi. Ondan sonra sen milliyetçi oldun, diye laf attılar, dikkate almadılar beni.

ÖTE yandan Dink suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Bilecik İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün, görevinden alınarak Bursa Bölge Komutanlığı’na çekildiği öğrenildi. Albay Öz’ün Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı birimlerde görevlendirileceği kaydedildi.

TBMM Hrant Dink Cinayetini Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Ocaktan, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz, Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’in de dinleneceğini söyledi.


TaksimBakü eylem hattı


ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever’e mahkeme sorgusunda Ergenekon değil 2005 yılında Ermeni Soykırımı Yalanıyla Mücadele için kurulan Talat Paşa Komitesi ve üyeleri hakkında sorular soruldu. İlsever’in Talat Paşa Komitesi aracılığıyla eylemler planladığı ortaya çıktı. İlsever’in Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ile görüştüğü ve ondan kendilerine eylemler için sponsor olacak işadamı bulması istediği öne sürüldü. Ayrıca Ferit İlsever’in hazırladığı raporları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu gibi isimlere de gönderdiği belirlendi.

İlsever ile Rüstemhanlı’nın son yaptıkları görüşmede Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ses getirecek bir eylem planladıkları da belirlendi. İlsever konuşmalarında geçen bu eylemin ‘Hocalı Katliamı’ ile ilgili olduğunu söyledi. Tenzile Rüstemhanlı’ın adı ilk olarak 44 Azeri Sivil Toplum Örgütü’nün Ergenekon’a destek amacıyla yayınladığı bildiriyle ortaya çıkmıştı.

star gazetesi



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs