Veli Küçük'ün arşivinde yok yok! | " /> Veli Küçük'ün arşivinde yok yok! | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün arşivinde yok yok!

26 Mart 2008 08:35 tsi
Veli Küçük'ün arşivinde yok yok! Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Veli Küçük'ün 'meslek hastalığı' diye açıkladığı geniş arşivinden Ergenekon örgütünün yapılanma şemasından, gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesine kadar birçok konuda önemli belgelerin çıktığı öne sürüldü. İddialara

Veli Küçük'ün arşivinden "Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi" dahil dehşet bilgiler çıktı.
 
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün 'meslek hastalığı' diye açıkladığı geniş arşivinden Ergenekon örgütünün yapılanma şemasından, gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesine kadar birçok konuda önemli belgelerin çıktığı öne sürüldü.

Küçük'ün tutuklanma gerekçelerinden biri 'devlete ait bilgi ve belge bulundurmak'tı. İddialara göre Küçük'ün evinden çıkan bazı belgeler şöyle:


Ergenekon soruşturmasının dayanaklarından biri olan gazeteci Tuncay Güney'in 2001 yılında alınan ifadesiydi. Güney'in ifadesinin örneği Küçük'ün evinde bulundu.

Güney'in 2001 yılında gözaltına alındığı operasyonda Ergenekon belgeleri de ele geçirilmişti. Bu belgelerin benzerlerine Küçük'ün evinde de ulaşıldı. 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi' başlıklı dokümanda Ulusal TV ve Cumhuriyet'in birleştirilmesi planı yer alıyordu.

Yine Güney'in evinde de bulunan bir dokümanda 'gelecekte özel güvenlik şirketlerinin istihbaratın arka bahçesi olacağı belirtilerek Ergenekon tarafından özel güvenlik şirketlerinin kurulması gerektiği anlatılıyor. Küçük bir özel güvenlik şirketinin ortağıydı.

Güney'i gözaltına alan dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'la ilgili mali, ailevi ve diğer konularda detaylı bilgi notu. Saçan, Küçük'ün yakın olduğu çete lideri Sedat Peker operasyonunu da yönetmişti.

Perinçek tarafından yazılan 'Arz ederim' diye biten fakslanmış bilgi notları.

21. Yüzyılda Casusluk İletişim ve Bilgi Çağında Global İstihbarat İstasyonları ve Değişen Casusluk Mesleği yazılı dokümanda MİT'in tarihsel süreç içinde misyonu ve işlevini yitirdiği öne sürülüyor.

'Kemalist Model Ulusal Gençlik Hareketi Dinamik Ulusal Güç Birliği - Kuvayı Milliye Cephesi' başlıklı dokümanda Ulusal Güç Birliği'ni Kemalist ideolojiye gönül vermiş ve liderlik yeteneklerine sahip bir Türk kızının üstlenmesi gerektiği yazıyor.

'Mafia' başlıklı dokümandaysa Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi gerektiği anlatılıyor.

Belgelerden biri Uğur Mumcu suikastiyle ilgili. Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu'nda da bulunan 1993 tarihli MİT tarafından Başbakanlığa gönderilmiş belge ele geçirildi. Belgede, Mumcu'yu CIA denetimindeki İsrail timinin öldürdüğü yazıyor. Belgeye göre diğer hedefse Mehmet Ali Birand'dı.
Ayrıca Küçük'ün arşivinde devlete ait çok sayıda gizli belge bulundu. Sayısız gizli MİT belgesi bulunurken, suikaste kurban giden Cem Ersever'in de arşivinin bir bölümüne ulaşıldı.

aktifhaber



Bu haber 3,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs