Jakoben beşler Türkiye'de! VİDEO | " /> iyibilgi zoom " /> Jakoben beşler Türkiye'de! VİDEO | "/> iyibilgi zoom "/>

En Sıcak Konular

Jakoben beşler Türkiye'de! VİDEO

26 Mart 2008 05:19 tsi
Jakoben beşler Türkiye'de! VİDEO Eski Milli Eğitim Bakanı ve gazeteci Hasan Celal Güzel, sürekli "dayatan" 5 jakoben gücü sıraladı. Birincisi CHP... Diğer dördünü tahmin edebildiniz mi? iyibilgi zoom

Parti kapatmalara tümden karşı olduğunu belirten, Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, katıldığı bir televizyon programında '70 milyonun iradesi 7 kişinin elinde. Bu kapatılma davasını son derece yersiz, demokrasinin tersi olarak düşünüyorum. Hiç bir şekilde hukuki değil. Baştan aşağı siyasi... İddianameye Refah ve Fazilet Partisi için ne iddia edilmişse aynen yazmışlar. Ben sonucu da söyliyeyim: 9'a 2.. Ak Parti kapatılır.' dedi.

İşte Hasan Celal Güzel'in açıklamasından bazı satır başları:

- Siz adamın partisini kapatıyorsunuz. E herhalde kapattırmamak için elinden geleni yapacak. Diyorsunuz ki siz bekleyin Anayasa Mahkemesi'nin karşısına çık savun kendini.. Oh! Ne ala.. Eli kolu bağlı kalsın. Oh.. Ne ala memleket.. Millet dava etsin partiler kapatılsın ortalık da CHP'ye kalsın.

- 1950'de şeflik diktotaryası bitince, Adalet Parti geldi ve CHP iktidarını kaybetti. Sandıktan hiç bir zaman CHP oligarşisi çıkmayınca bu sefer oyunun kaidesini değiştirdiler. Rahmetli Menderes demişti. 'Biz iktidar olduk ama muktedir olamadık.' Şimdi de bunun derdindeler. Biz bunlara, sandıktan çıkanlara bu iktidarı veremeyiz, çünkü bunlar anlamazlar, bu klasik elitist teoridir.

Türkiye'de 5 tane dayatmacı, jakoben güç vardır.

1- CHP organizatörlüğünde olanlar...
2- Silahlı Kuvvetlerin darbeci kanadı.. Askere saygmız sonsuz, başımızın üzerinde yeri var. Biz milliyetçi insanlarız. Ancak darbeye yönelen, siyasete yönelen silahlı kuvvetler metastas yapmış kanser hücrelerine benzer.
3- Bütün bu işlerin cazgırlığını yapan bir kısım medya..
4- Siyasete müdahale eden bir takım bilinç çevreleri.. Bir dönemin YÖK'ü..
5- Adeta darbe anayasalarına bekçi tayin edilen yargı kuruluşları ve hakimler..

- Bu iddianamede incir çekirdeğini dolduracak bir tek şey yok. Başsavcının şahsına bişi demiyorum ama hadise şu. Karısı başörtülü olan bir başbakan, ve cumhurbaşkanı hazmedilememiştir. Bu tamamen peşin hükümlü, subjektif, siyasi, ideolojik bir meseledir. Kendimizi boş yere aldatmayalım. Gerçekçi olalım. Oynanan oyun budur. Demokrasiden yanaysak buna da mutlaka mani olunmalıdır. Aksi takdirde millet iradesi ile gelenler yine bürokrasiyle kapatılıyor.

- Bir DTP'nin kapatılmasıyla AK Parti'nin kapatılması aynı değildir. Bu çok büyük bir hukuki skandaldır. Buna düşünen aydınların müdahale etmesi lazım. Türkiye aksi takdirde çok şey kaybeder. Yıllarını kaybeder. CHP iktidar olmak istiyorsa önce halkla barışmalıdır.

Moralhaber.net




Bu haber 1,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs