En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan CHP'ye sert çıkış

25 Mart 2008 22:17 tsi
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, çetelerin ve eşkıyalığın derin devlet olamayacağını söyledi.

Yazıcıoğlu, Ergenekon operasyonunda yargının sonuna kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, bugün memleketi Sivas'ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Özel Hareket Şube Müdürlüğü önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan Yazıcıoğlu, daha sonra Karşıyaka Özel Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. 75 yaşındaki Mehmet Kağızman isimli vatandaş, Yimpaş'a verdiği ve bir daha alamadığı 22 Bin Euro için Yazıcıoğlu'ndan yardım istedi. BBP lideri, huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek ilgilendi.

Muhsin Yazıcıoğlu, daha sonra parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemini değerlendiren Yazıcıoğlu, iktidar ve ana muhalefet partisine yüklendi. İktidar ve CHP'nin söylemleriyle ülkeyi gerdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, yaşanan her krizin faturasının millete çıkarıldığını kaydetti.

Türkiye'nin yine kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Yazıcıoğlu, iktidar partisini darda kaldıkları zaman bazı şeyleri düzeltemekle suçladı. AK Parti'nin sadece laf ürettiğini ve mağduriyet edebiyatı yaptığını savunan Yazıcıoğlu, "Sakin bir dönemde sivil anayasayı geçirmediler. Sürekli ülkeyi geren açıklamalar yapıyorlar. Yapmadılar. Yapamadıları kabul etmiyorum. Darda kaldıkları zaman bir şeyleri düzeltiyorlar" dedi.

Parti kapatmalara BBP olarak karşı olduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, terörü bir metod olarak benimsememiş siyasi partilerin, fikir ve eylemlerinden dolayı kapatılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Siyasetin yargı üzerinde egemen olduğunu, yargının da siyasetin üzerinde baskı kurduğunu öne süren Yazıcıoğlu, "Bu ülkede kimse bana yargı tam bağımsız diyemez, siyaset tam demokratik ve özgür yapılıyor diyemez" dedi.

Halen devam eden Ergenekon operasyonuyla ilgili Muhsin Yazıcıoğlu, suçun önünde, arkasında kim varsa sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade etti. "Yasalar bir yerde suç tespet etmişse üzerine gidecektir" diyen Yazıcıoğlu;" Devletin içinde yargı resmi güç oluşmuşsa, hukuku zedelemeden adaleti sağlamalısınız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de derin devlet var mıdır ? sorusuna Yazıcıoğlu; "Türkiye'yi lider ülke konumuna getirecek, 150 yıllık bir perspektife sahip bir devlet arıyorum ben. O devlete derin devlet derim. Keşke öyle bir şey olsa. Ama çetenin, eşkiıyalığın, kendisine yetki verilenlerin bunu yaşadışı kullanmasının adı derin devlet olmaz. Böyle bir şey varsa onu hukuk kazır atar" diye konuştu. Basın toplantısında Parti Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yanmaz ve İl Başkanı Mustafa Korkmaz ile çok sayıda partili hazır bulundu.

samanyoluhaber



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs