Barzani'den mesaj gelmiş! | " /> Barzani'den mesaj gelmiş! | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'ye Barzani'den mesaj gelmiş!

25 Mart 2008 22:08 tsi
Türkiye'ye Barzani'den mesaj gelmiş!
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'den Türkiye'ye mesaj getirdiğini söyledi.

Wilson, "Kürt otoriteleri, PKK konusunda birlikte çalışma isteklerini ifade ettiler" dedi.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen milli gün resepsiyonuna katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson, gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in dün Ankara'daki temaslarına ilişkin sorularını cevapladı. Wilson, ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in görüşmelerde, terör örgütü PKK konusunda enformasyon paylaşımının devam edeceğini çok açık bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Cheney'in hem Iraklı otoritelerle hem de Iraklı Kürt otoritelerle görüştüğünü hatırlatan Büyükelçi Wilson, "Onlar, PKK ile mücadele konusunda Türkiye'yle bir diyaloğa girme isteklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Gazetecilerin 'Cheney bu mesajı mı getirdi? Siz bunu destekliyor musunuz?' sorusu üzerine Wilson, "Biz her zaman böyle bir diyaloğu destekliyoruz. Çok uzun zamandır bunu destekliyoruz. Kürt otoriteleri, PKK konusunda birlikte çalışma isteklerini ifade ettiler. Bunun nasıl olacağı konusunda ise ayrıntılara girilmedi" karşılığını verdi.

Cheney'in görüşmelerde Afganistan'da güvenlik alanında sağlanan gelişmelere ilişkin izlenimlerini de Türk yetkililere aktardığını anlatan Büyükelçi Wilson, "Biz Afganistan'da mevcut olan 25 bin ABD askerine ek olarak 3 bin 300 yeni asker daha göndereceğiz. Güneyde teröristlerle savaşmaları için göndereceğiz. Sayın Cheney, bunu da Türk yetkililere anlattı. ABD'nin, Afganistan'ın yeniden teröristler için güvenli bir alan olmaması için mücadele edeceğini iletti. Sayın Cheney, Afganistan'ın teröristler için güvenli bir alan olmaması için mücadele edileceğini çok güçlü bir şekilde ifade etti" diye konuştu.

Wilson, bir gazetecinin 'Asker gönderme görüşmelerde gündeme geldi mi?' sorusuna da, "Ben Başkan Yardımcısı'nın sözlerini aktardım" şeklinde karşılık verdi. Görüşmelerde İran konusunun da ele alındığını belirten Büyükelçi Wilson, şunları söyledi:

"Bu konuda bir görüş alışverişi oldu. Biz endişelerimizi kendilerine ilettik. Türkler de kendi fikirlerini söylediler. En önemlisi, Türk yetkililerinin nükleer bir İran görmek istemediklerinin mesajını vermesiydi. Ayrıca Türkler bizimle birlikte çalışmak ve bu sorunu diplomatik kanallarla çözme konusundaki isteklerini ifade ettiler."

Bir gazetecinin 'İran ve Suriye'yi tehdit olarak mı görüyorsunuz?' sorusu üzerine ise Wilson, Cheney'in, ABD'nin Suriye konusundaki endişelerini de Türk yetkililerle paylaştığını, Türkiye'nin de bu konuda ABD ile birlikte çalışma isteğini ortaya koyduğunu bildirdi.

haber7



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs