En Sıcak Konular

Savcı hakkındaki şikayet sonuçlandı

25 Mart 2008 17:18 tsi
Ergenekoncular tarafından, İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel hakkında yapılan şikayet sonuçlandı.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel hakkında yapılan “soruşturmayı gereksiz yere uzattıkları ve taraflı oldukları” şeklindeki şikayete ilişkin olarak, “kovuşturma yapılmasına veya disiplin cezası uygulanmasına yer olmadığına” kararını verdi.

Genel Müdürlük, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Kemal Kerinçsiz ile yazar Ergün Poyraz'ın avukatlarının, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları hakkında yaptığı şikayete ilişkin olarak verdiği kararı Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin'e gönderdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatlığını yapan Kemal Kerinçsiz ile yazar Ergün Poyraz'ın avukatları, Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel hakkında 'soruşturmayı gereksiz yere uzattıkları ve taraflı oldukları' iddiasıyla Adalet Bakanlığı'na ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na suç duyurusunda bulunmuştu. HSYK, şikayet edilen savcılara ilişkin re'sen inceleme yapamadığı için yapılan başvuruyu Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne göndermişti.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün, yapılan şikayet üzerine 2 müfettiş görevlendirerek savcı Öz ve Pekgüzel hakkında inceleme başlattı. Müfettişlerin hazırladığı rapor sonrası Savcı Öz ve Pekgüzel hakkında 'kovuşturma yapılmasına veya disiplin cezası uygulanmasına yer olmadığına' kararı verildiği öğrenildi.

Aktif haber



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs