En Sıcak Konular

TOKİ: Sülün Osmanlar türedi, dikkat edin!

25 Mart 2008 14:22 tsi
TOKİ: Sülün Osmanlar türedi, dikkat edin! TOKİ, kurumun adını kullanarak konut satan dolandırıcıların türediğini söyledi. Boğaz Köprüsü’nü satan Sülün Osman gibilere karşı uyaran TOKİ ‘İşlemleri bankadan yapın’ dedi

BAHAR aylarında konut atağına kalkacak olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), TOKİ üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı harekete geçti. TOKİ’nin yaptığı uyarıda ‘Son günlerde vatandaşlarımızdan, yetkisiz kişilerce TOKİ’nin adı kullanılarak, kendilerine ait olmayan ya da projede yer almayan konutların üçüncü şahıslara satılmak veya devredilmek istendiği şikayetleri geldi. Bu nedenle, İdaremiz projelerinden konut satın almak isteyen kişilerin, satış ve devir işlemlerinin yetkili bankaların şubelerinde gerçekleştirildiğini göz önünde bulundurarak ileride problem yaşamamaları için, kötü niyetli bu kişilerin tekliflerine itibar etmemeleri gerekmektedir’ denildi.

TOKİ yetkilileri konutların piyasada önemli prim yapması nedeniyle haksız kazanç elde etmek isteyenlerin çıktığını belirterek ‘Bu tür teklifleri getirenler, kendilerinin olmayan projelerdeki evleri bile satmaya kalkıp, peşinat olarak bir takım paralar alıyorlar. Daha sonra vatandaşlar proje gittiğinde böyle bir paranın o ev için yatırılmadığı ortaya çıkıyor. Bu anlamda birçok şikayet geldi. Olay polise intikal ettirildi’ dediler.

KİMLİKLERİNİ SORUN

TOKİ’YE duyulan güvenin suiistimal edildiğini söyleyen yetkililer ‘TOKİ’nin en son yaptırdığı ankette TOKİ en çok güven duyulan kurumlar arasında ilk sıralarda yer almıştı. Bu nedenle vatandaş TOKİ’den geldiğini söyleyen insanlara güven druyuyor. Bu da çeşitli sıkıntılara neden oluyor. O nedenle TOKİ’nin projelerinden alınan konutlarda kesinlikle banka kanalı kullanılmalı ve o kişilerin kimlikleri sorulmalı’ diye konuştular.


22 bin temel atılacak

KIŞ sezonunda konut ihalelerini yavaşlatan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ilkbaharda tam bir ‘atak’ başlatıyor. İdare, yaklaşık 22 bin konutun yapımı için 4 ayda yüzden fazla ihale gerçekleştirecek. İhaleler, inşaat sektörünü olduğu kadar, emlak piyasasını da hareketlendirecek. Halen 7 ilde yapılacak bin 400’den fazla konutun ihalelerinde gelen teklifleri değerlendirmeyi sürdüren TOKİ, bin 300 konutun ihalesi için sözleşme de imzalayacak.

ANADOLU’YA YATIRIM

TOKİ’NİN konut yapacağı iller arasında, Ankara ve İstanbul da bulunuyor. TOKİ, Sivas-Zara’da 110, Isparta-Sütçüler’de 232, Çankırı-Kurşunlu 384, Sakarya’da 240, Eskişehir-Merkez-Odunpazarı’nda 1400, Kütahya’da 1200, Erzurum-Palandöken’de 504’ü alt gelir gurubu olmak üzere 2 bin 200, Konya’da 350, Konya-Akören’de 144, Bursa İnegöl’de 686 konut yapımı için ihale düzenleyecek.


Star 



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs