En Sıcak Konular

Baykal: Ergenekon'u hükümet abartıyor

25 Mart 2008 14:14 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Deniz Baykal gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Baykal, 'Türkiye jer bakımdan ciddi sorunlarla karşı karşıya' dedi.

       
 Türkiye'nin çok sıkışık bir süreçten geçtiğini söyleyen Deniz Baykal, "Maalesef Türkiye bugünlere getirildi" diye konuştu.

İşte Baykal'ın açıklamaları:

Türkiye her bakımdan ciddi sorunlarla karşı karşıya. Seçimleden bu zaman ekonomide olumlu hiç bir gelişme olmamıştır.

Dünyadaki ekonımik krize karşı hiç bir önlem alınmıyor.

Teksitil sektörü önün göremez oldu.

Türkiye başıboş bir vaziyette gidiyor. Sürükleniyor.

GÖZALTILAR: Her hafta Türkiye büyük olaylarla çalkalandı. Geçen hafta kapatma iddiaanamesini tartışyorduk Daha bu tartışma rayına oturmadan yeni bir tablo ile karşılaştık. Birden bire 21 mart günü sabah 4.00'da büyük bir operayon gerçekleşti. Bir operasyonla kamuoyunu şaşırtan olay oldu. Türkiye'nin yakından tanıdığı, şerefli, saygın kişiler gözalıtına alındı. Evleridnen alındılar. Bu Türkiye'de tartıştığımız konuları ortaya koyduğu bir manzara idi. Toplumda cani takip eder gibi, bilimadamlarının, yazarlarının, apar topar biçimde evleri basıldı.

İlhan Selçuk'un 48 saat sonra serbest bırakılması sağlam bir dosyanın olmadığını gösterdi. Ne bekliyordunuz aldınız, niçin serbest bıraktınız. Bu bir sıkıntıdır. Ortaya çıkmıştır. Saygın insanların bu şekilde gözaltına alınması kaygı verici.

Hastaneye kaldırılan Sayın Kemal Alemdaroğulna geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Doğu Perinçek'e de ortaya atılan iddia ve ithamların hiç birinin çıkmayacağını belirterek geçmiş olsun diyorum.
Böyle olaylar darbeden sonra olurdu. Önce darbe olurdu. Sonra gözaltına almalar başlardı. Bir darbe kültürü, şimid hukuk ve demokrasi anlayışı içerisinde uygulanıyor.

ERGENEKON: Önce Ümraniye'de bir tablo ortaya çıktı. Bazı kişilerin silahla örgütlendiği tespit edildi. Bu olaydan sonra uzunca bir dönem, konu siyasi çevrelerin yakın ilişkisi içinde değerlendirilmeye başlandı. Türkiye'de daima çeteleşme olayları olmuştur. Ortaya çıkan bu olayın birden bire çok özel bir olay gibi sahiplenildiğini gördük. Danıştay saldırısından bu yana siyaetçilerin ağzında olan bir iddia vardı. O olaydan sonra, bu olayların fanatik dincilerin yaptığına ilişkin değerlendirmeler yapmıştık. Başbakan bu değerlendirmeler üzerine, "Saldırı derin komplo için de Baykal da var." Bunun üzerine ben, başbakan suçluların telaşı içinde saçmalıyor. Şarımışi ben bir teşhisi dile getirdim. başbakan hezeyan içinde. Aklını başına alsın" diye cevap verdim

Başbakan olayın o zaman komplo olduğunu söyledi. İçinde benim de olduğumu siyasetçilerin olduğunu iddia etti

Haber 7



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,389 µs