En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İlhan Selçuk'a cevap...

25 Mart 2008 13:57 tsi
Erdoğan'dan İlhan Selçuk'a cevap... Başbakan Erdoğan: Yönetimde bulunduğunuz gazete de dâhil olmak üzere şahsım ve partimle alakalı şu ana kadar yapılanları ne yapacağız?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından "Başbakan eğer bir uzlaşı yaklaşımı içinde bu kutuplaşmaya son verici bir girişimde bulunursa, karanlık günlere doğru sürüklenmekte olan ülkenin selameti açısından olumlu bir davranış yapmış olur" şeklinde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'a Saraybosna'dan cevap verdi.

BEN HEP UZLAŞMA MESAJI VERDİM
Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Spiriç ile görüşmesinin ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Selçuk'un serbest bırakılmasının ardından kendisine yaptığı 'uzlaşma' çağrısıyla ilgili olarak, "Uzlaşma mesajının metnini de okursa çok daha isabetli olur. Ben hep uzlaşma mesajı verdim, hala da vermeye devam ediyorum. 'Hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız' diyorum. Bunun için yapılması gereken neyse bunu yapıyorum. Halkımın arasında buna gayret ediyorum. Medyadan da destek istiyorum. Gerilimde medya çok büyük rol oynadı. Sayın Selçuk'a diyorum ki, yönetiminde bulunduğunuz gazete de dahil olmak üzere, tüm medya gruplarının gerek şahsım, gerek partimle alakalı şu ana kadar yaptıklarını ne yapacağız? Aynı şekilde diğer medya organlarının şu ana kadar yaptıkları tahrikleri nereye koyacağız? Diğer köşe yazarlarının hakarete varan yorumlarını, partimle ilgili yaptıklarını nereye koyacağız? Ben her şeye rağmen bunları üstlenirim. Eğer ülkem kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Her zaman söylüyorum yine söylemeye devam edeceğiz" dedi.

ÇÖZÜM ARANIYORSA, KONUŞULUR
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise Erdoğan, "Bahçeli'nin daha önce söyledikleri başkaydı, şimdi başka şey söylüyor. Burada bir çözüm aranıyorsa bu çözüm için konuşulur. Biz herhangi bir endişe ile geleceği bakmıyoruz. Aynı şekilde CHP'nin takındığı tavırlara göre de bir tavır içerisinde değilim. Bizim anayasa değişikliği içinde zaten partilerin kapatılmasını zorlaştıracak, adeta yok hale getirecek bir çalışmamız vardı. Bu vesile ile olan bir şey değil" diye konuştu.
 
8 sütun



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs