En Sıcak Konular

İstanbul lodosa teslim

25 Mart 2008 13:12 tsi
İstanbul'da dün gece etkili olan lodos, mega kenti birbirine kattı. Yüzden fazla binanın çatısını uçuran fırtına, ağaçları söküp elektrik ve telefon direklerini devirdi. Saatte yer yer 101 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar, Çamlıca tepesindeki polis

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından önceden haber verilen lodos, dün gece İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi beklenen Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de, kuvvetli lodos etkili oldu. Hızı 66-101 km arasında değişen rüzgar, saat 01.00'den itibaren İstanbul genelinde 115 binanın çatısını uçurdu. Şiddetli rüzgar, birçok yerlerde ağaçları söküp, elektrik ve telefon direklerini devirdi. Rüzgarın şiddetiyle yerinden sökülen bina çatılarının sokak içlerinde otomobillerin üzerine düşmesi maddi hasara neden olurken rüzgarın gece geç saatlerde etkili olması olası yaralanma ve can kayıplarının önüne geçti.

TELEVİZYON VERİCİSİ DEVRİLDİ

Üsküdar, Büyük Çamlıca tepesi üzerine kurulu televizyon ve radyo vericileri arasında bulunan Emniyet'e ait Polis Radyosu'nun yaklaşık 100 metre uzunluğundaki çelik verici anteni de şiddetli rüzgarın etkisiyle ortadan ikiye bölündü. Dev verici anteni, şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi.


Çatısı uçan apartman ve gecekondu sahipleri gürültüye uyanarak sokakları doldurdu. Yoğun ihbarlara yetişmeye çalışan itfaiye ekipleri, sabah saatlerine kadar çatı uçma olaylarına müdahale etti. Kopan çatılar kimi yerlerde park halindeki araçların üzerine uçarken, bazı yerlerde de diğer binaların üzerine düştü. Tehlike oluşturan çatılar ve direkler, itfaiyenin çalışmalarıyla kaldırıldı. Devirdiği ağaçlar da elektrikli testerelerle kesilerek yollardan kaldırıldı.

Fırtına nedeniyle bu sabah yapılması palanlanan deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Şehir hatları ve diğer hatlardaki seferlerde aksama yaşanmazken, Kartal-Yalova deniz otobüsü seferi yapılamadı. Fırtına hafif raylı sistemlerde de aksamalara neden oldu. Edirnekapı Şehitlik- Sultanbeyli hattında bir enerji direğinin rüzgar nedeniyle yıkılması sonucu tramvay seferleri sabah saatlerinde durduruldu. Bölgede oluşan yoğunluğu İETT ek seferlerle engellemeye çalıştı. Tramvay saat 09.00 sıralarında sorunun giderilmesi üzerin yeniden çalışmaya başladı.

BUGÜN DE SÜRECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, fırtınayla birlikte başlayacak sağanak yağışlar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de etkisini bu gece de sürdürecek. Yurdun iç ve batı kesimlerinde lodosla birlikte gelmesi beklenen yağış, yurdun iç ve batı bölgelerinden başlayarak hava sıcaklığını 6-8 derece azaltacak.



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs