BİZİM Di Pietro’muz | " /> BİZİM Di Pietro’muz | "/>

En Sıcak Konular

Zekeriya Öz, BİZİM Di Pietro’muz

25 Mart 2008 11:47 tsi
Zekeriya Öz, BİZİM Di Pietro’muz Dillere destan İtalyan mafyasını çökerten Antonio di Pietro ile Ergenekon savcısı Zekeriya Öz arasındaki benzerlik şaşırtıyor. 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan gazeteciler, Zekeriya Öz’ü ‘Bizim Di Pietro’muz’ diye anla

Türkiye, birkaç gündür İtalyan süper savcı Antonio di Pietro’yu konuşuyor. Di Pietro durup dururken gündemimize girmedi elbette.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile Di Pietro arasındaki benzerlik büyük dikkat çekiyor.

1950 doğumlu Di Pietro’nun tırmanışı, küçük bir İtalyan köyünde 5 yaşında çobanlıkla başladı. İtalyan yargıç ve eski polis komiseri Di Pietro, İtalya’nın milli kahramanlarından biri. Pietro’nun 1991-1994 yılları arasında yürüttüğü ve adı hafızalara ‘Temiz Eller’ olarak kazınan operasyonda dillere destan İtalyan mafyasına en sert yumruğu indirdi.

BERLİSCONİ'YE NANİK YAPTI

Yolsuzluğa karşı açan Antonio di Pietro, sempatik ve mütevazı tavırları ile kamuoyunda büyük bir popülerlik kazandı ve siyaset arenasında da boy gösterdi.

Siyasi komplekslerden uzak ulan Di Pietro’nun İtalyan Meclisi’nde rakibi Berlisconi’nin arkasından partisinin afişleri ile poz veren görüntüsü hafızalardaki yerini koruyor.

VE BİZİM Dİ PİETRO’MUZ: ZEKERİYA ÖZ

Zekeriya Öz için sarfettiğimiz Bizim Di Pietro’muz sözü, altı boş bir iddia değil. Zira görev yaptığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çalışan gazetecilerin, çaycıların, güvenlik personelinin Zekeriya Ağabeyi o.

Ağabey; zira Türkiye’nin ‘Temiz Eller’ operasyonunu yürütmeye aday bu savcının adliye personeli ile ilişkisi tam bir ağabey-kardeş ilişkisi.

ŞAKACI, SICAK, BABACAN

Dünkü ‘Ergenekon savcısına YAKIN PLAN!’ başlıklı Zekeriya Öz portremizde de anlattığımız üzere Zekeriya Öz, gazetecilerin Ergenekon soruşturması öncesinde odasına en rahat girip çıktığı savcı.

Beşiktaş’taki 12. Ağır Ceza Mehkemesi’nde görev yapan basın emekçilerine göre ‘Çok sıcak bir adam’ olan Öz, şakacı, sıcak, babacan ve siyasi konulara pek girmeyen mizacı ile dikkat çeken bir isim. Gazetecilerle havadan sudan sohbet edecek kadar mütevazı bir kimliğe sahip olan Öz, tam bir İstanbul aşığı olarak tanınıyor.

SAVCI ŞİİR DE YAZIYORMUŞ

Dün ilk kez iyibilgi’den okuduğunuz ilginç bir ayrıntıyı burada bir kez daha hatırlatalım:  Adliye muhabirleri, Zekeriya Öz’ün amatör bir şair olarak tanıyor.
Daha önceki çay buluşmalarında adliye muhabirlerine bu yönünü anlatan Öz’ün ağzından bir şiirini dinlemek henüz basın emekçilerine nasip olmamış.

ADLİYE ÇAYCISINA HAL-HATIR SORAR

Öz’ün kendilerine olduğu kadar adliye personeline de çok sıcak ve insancıl davrandığını anlatan iyibilgi kaynakları, Zekeriya Öz’ün kendilerine ikramda bulunan adliyenin çaycılarına çoğu kez hal-hatır sorduğunu, onları adıyla hitabedecek kadar tanıdığını anlatıyor.

BU İŞİ ÇÖZERSE 'MİLLİ KAHRAMAN' OLUR

Ve sazı elimize almanın vaktidir: Gazetecilerin öve öve bitiremedikleri bu adam, Ergenekon soruşturmasında -siyasi irade de kendisine yol verir de- çetelere, derin devlet adı ile kendi çıkarları ve hakimiyetleri için herşeyi ve herkesi kullanarak Türkiye'nin son elli yılını abluka altına alanlara en büyük yumruğu indirebilirse... işte o zaman Zekeriya Öz, gerçek bir 'milli kahraman' olarak anılacaktır.

DUYARLI HERKES ARKASINDA DURMALI

Şu an duyarlı herkese düşen, bu savcının arkasında durmaktır. Elbette soruşturma kapsamında yanlış adımları, bize göre teknik hataları olabilecektir. Ama bu savcının da etten kemikten yaratılan bir insanoğlu olduğunu unutmamak lazım. Teknik hatalar, bu büyük operasyona gölge düşürmemeli.

Türkiye, milli mücadeleden sonra belki de en büyük savaşını veriyor. Bakalım bu kez çetelerden, derin devlet adına işlenen  faili meçhul cinayetlerden arınabilecek miyiz?

www.iyibilgi.com kulis Ahmet Onurlu



Bu haber 5,998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs