En Sıcak Konular

Perinçek'e elektrik versinler konuşur

25 Mart 2008 11:44 tsi
Ergenekon'la ilgili ilk dişe dokunur bilgiler onun evinden çıkmıştı. Ve şimdi Kanada'dan konuştu: "Cinsel organıma elektrik verdiler, Bunu Doğu Bey'e yaparlarsa daha çok bilgiye ulaşabilirler."

Bana yaptıkları işkenceyi yapsınlar konuşur

Türkiye'yi sarsan Ergenekon Soruşturmasının ilk sinyalini veren Tuncay Güney Fatih Altaylı'ya konuştu. Güney, Ergenekon Operasyonları'nın başlamasına neden olan ve 2001 yılında kendi evinden çıkan belgeler ve son gözaltılar ile ilgili ilginç iddialarda bulundu.

BELGELER BENİM EVİMDEN ÇIKTI

Kanda'nın Toronto kentinde yaşayan Tuncay Güney, operasyonların başlamasına neden olduğu iddia edilen belgelerin kendi evinden çıktığını kabul etti. Güney, "Benim 6 çuvallık arşivimde Türkiye'nin önemli olaylarını aydınlatacak belgeler mevcut. Ancak, gazetelerde yayınlanan haberlerde bu belgelerde yer alan bilgilerden hiç bahsedilmiyor. Sadece bilgi kirliliği yaratılıyor." şeklinde konuştu. Güney, "Doğu abi bu konuları benden çok daha iyi biliyor. Ben bu konuların üzerine gidince, 'Bu konuların üzerine gitme, araştırmalarını durdur' demiştir" dedi.

"DOĞU ABİ BUNLARI BENDEN İYİ BİLİR"

Tuncay Güney, Doğu Perinçek'i 94-95 yıllarından beri tanıdığını, ancak Aydınlık dergisinde kendisine karşı bir karalama kampanyası başlatıldığını öne sürdü. Güney, bu saldırıların nedenini de 'hedef saptırma' olarak değerlendirdi ve "Doğu Bey yine dostlarını sattı" dedi.

"BANA YAPTIKLARI İŞKENCEYİ DOĞU BEY'E YAPSINLAR"

Güney, gözaltında 9 gün sorgulandığını ve işkence gördüğünü öne sürerek; "Cinsel organıma elektrik verdiler, jopladılar. Bana yaptıkları işkenceleri Doğu Bey'e yaparlarsa daha çok bilgiye ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

VELİ KÜÇÜK 1 VEYA 2 NUMARA DEĞİL

Tuncay Küçük, Ergenekon ile ilgili arşivinde bulunan belgelerde edindiği bilgilere göre, yapılanmanın yurt içinde ve yurt dışında yaygın şekilde örgütlendiğini öne sürdü. Güney, "Gözaltına alınanlar içinde '1 numara' veya '2 numara' yok. Bu isim Veli Küçük değildir. Ben '1 numara'yı bilmiyorum. Bilsem de konuşmam" şeklinde konuştu.

DOĞU PERİNÇEK İLHAN SELÇUK ALEYHİNE YAZMADI

Altaylı'nın "Doğu Perinçek'in Veli Küçük'le mücadele ettiğini, aleyhine yazılar yazdığını biliyoruz" demesi üzerine Tuncay Güney, "Doğu Perinçek, Veli Küçük aleyhine olmamıştır, aleyhine yazmamıştır. Sadece son dönem kendini kurtarma adına, eski dostlarını satması olmuştur" dedi.

ÇIRAĞAN SARAYI'NDAKİ YEMEK

Güney, Cumhuriyet'in satışı ile ilgili Çırağan Sarayı'nda iki kez toplantı yapıldığını, Cumhuriyet'in satışı için Veli Küçük, Ferit İlsever ve Gürbüz Çapan'ın görüştüğünü, bu görüşmeyi de işadamı Kemal Özden'in finanse ettiğini iddia etti.

aktif haber



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs