En Sıcak Konular

Lodos İstanbul'u vurdu

25 Mart 2008 11:44 tsi
İstanbul’da saatteki hızı 101 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle gece saatlerinde bazı binaların çatıları uçtu, tabelalar devrildi. Kocaeli’nde lodosla sürüklenen tanker karaya oturdu, birçok deniz seferi iptal edildi. Uludağ’da kar yağ

İstanbul’da gece etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtınada Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler, Avcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Şişli, Sultanbeyli ve Maltepe başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halindeki araçlar ile çevre binalara kısmen zarar verirken, çok sayıda ağaç da fırtına nedeniyle devrildi.

Reklam ve uyarı tabelalarının da devrildiği fırtınada, Üsküdar Büyük Çamlıca’da yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir radyo vericisi direği yıkıldı.

Lodos fırtınasının saatteki hızı yer yer 66 ile 101 kilometre arasında değişti. Kentte bu sabah yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri ile Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Cebeci-Mescidi Selam istikameti hattındaki katanel (enerji direği), fırtına nedeniyle bir binanın çatısının üzerine devrildi. Kabloların kopması sonucu aksayan tramvay seferleri enerji hattındaki arızanın giderilmesiyle yeniden başladı.

İtfaiyeye 110 adet çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ihbarı geldi.

KOCAELİ’NDE TANKER KARAYA OTURDU
Kocaeli’nde saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle halatları kopan yapım aşamasındaki tanker, sürüklenerek karaya oturdu. Marina’da bazı iş yerlerini su bastı, enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi.

Saat 02.30 sıralarında saatteki hızı 64 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Kocaeli Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ’de (KOSBAŞ) kurulu Admarin Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ’de yapım aşamasındaki “Nilüfer Sultan” isimli 20 daight weight tonluk (DWT) tanker, halatlarının kopması sonucu sürüklenmeye başladı.

Lodosun etkisiyle tanker, Kocaeli fuar alanı açıklarında balçığa saplandı.

Kentte fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarında hasar meydana geldi, bazı evlerin çatıları zarar gördü, dalga boyunun yükselmesi sonucu marinada bazı iş yerlerini su bastı.

ESKİHİSAR-TOPÇULAR FERİBOT SEFERLERİ DURDU
Fırtına nedeniyle Eskihisar-Topçular feribot seferleri yapılamıyor. Gebze ile Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferleri gece saat 02.30’dan itibaren iptal edildi.

YALOVA-İSTANBUL DENİZ SEFERLERİ YAPILAMIYOR
Etkili lodos nedeniyle Yalova-İstanbul arasındaki deniz seferleri yapılamıyor. Lodos yüzünden 07.30 ve 09.30 saatlerinde yapılması gereken Yalova-Yenikapı hızlı feribot ve saat 07.00, 08.15 ve 09.30’da yapılması gereken Yalova-Pendik arabalı hızlı feribot seferleri ile Yalova-Kartal arası deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

ULUDAĞ’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Bu arada, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar yağışı başladı. Sabah hafif şekilde başlayan kar yağışının öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düştüğü Uludağ, 28 Mart Cuma günü yine yağışlı havanın etkisine girecek.

Kar kalınlığının yeterli olmasına rağmen kalitesinin kayak için elverişli olmadığını gerekçe gösteren işletmeciler, geçen hafta sonu sezonu kapattı.

NTV-MSNBC



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs