Kapatma sonrası kaos eylemi neydi? | " /> Kapatma sonrası kaos eylemi neydi? | "/>

En Sıcak Konular

Kapatma sonrası kaos eylemi neydi?

25 Mart 2008 10:50 tsi
Kapatma sonrası kaos eylemi neydi? ‘AKP’yi kapattırıyoruz’, ‘Bu işler kansız olmaz, darbe lazım’, ‘Ükeyi yönetilemez hale getirmek için hazır olun’ sözleri sonrası çıkan Yargıtay’a suikast krokisi kafaları iyice karıştırdı.

Ergenekon terör örgütüne yönelik dördüncü dalga operasyonun ardından ortaya çıkan korkunç tablo her geçen gün biraz daha aydınlanmaya başladı. Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in mahkeme kararıyla dinlenen telefon görüşmelerindeki ‘darbe lazım’, ‘kansız olmaz’, ‘kaos yaratmaya yönelik eylem’ sözlerinin arkasından ortaya çıkan ‘Yargıtay’da suikast için hazırlandığı iddia edilen kroki’ operasyonun perde arkasına ışık tutmaya başladı.

BAŞSAVCI KATI AYRINTILI

İŞÇİ Partisi Genel Merkezi’nde ele geçirilen bir CD’de ortaya çıkan Yargıtay Başsavcılığı binasına ait elle çizilmiş ayrıntılı kroki ve üzerine düşülen notlar, ‘Çetenin hedefi Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya mıydı’ sorusunu gündeme getirdi. Renkli, rakamlı ve işaretli olarak hazırlanan ve Yargıtay’ın blok blok ayrıntılı olarak gösterildiği krokilerde, AK Parti’ye kapatma davası açan Başsavcı Yalçınkaya’nın bulunduğu blok daha ayrıntılı biçimde yeraldı. Krokide ayrıca güvenlik kameralarının hangi bölgeleri görüntüleyemediği de krokilerde ayrıntılarıyla anlatıldı. Sarı işaretler bulunan krokilerde, en kolay kaçış güzergahlarının da belirtildiği görüldü.

TELEFONDAKİ ŞOK SÖZLER

star’ın ortaya çıkardığı ‘telefondaki darbe sohbetleri’nde dehşete düşüren diyaloglar geçiyordu. Selçuk’un teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde muhatabına AK Parti hakkında kapatma davası açılmadan çok önce ‘Davayı açtırıyoruz’ dediği tespit edildi. Selçuk’un bir başka telefon görüşmesinde ise davanın açılmasının hemen ardından ses getirici eylemler düzenlenerek Türkiye’yi yönetilemez hale getirmek için çalışılmasını istediği belirlenmişti. Kemal Alemdaroğlu’nun telefon görüşmelerinde de ‘Kansız olmaz. Darbe lazım. Öncelikle de bu davanın açılması lazım’ dediği belirlenmişti.

DANIŞTAY’IN TEKRARI MI?

YARGITAY krokisinin ardından ‘Başsavcı Yalçınkaya’nın ‘kaos ortamı’ yaratmak için suikasta kurban edilmek istenmiş olabileceği’ daha güçlü dile getirilmeye başlandı. ‘Türban yasağı için yapıldı’ denilen ancak daha sonra Ergenekon çetesinin işi olduğu neredeyse kesinleşen Danıştay saldırısı benzeri bir senaryonun aynı terör örgütü tarafından Yargıtay’da da sahneye konulmak istenmiş olabileceği ifade ediliyor.

İlsever’e kroki de soruldu

ERGENEKONsoruşturması kapsamında tutuklanarak dün cezaevine konulan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’e, savcılık sorgusunda ‘Yargıtay Krokisi’ de soruldu. Ayrıntılı kroki CD’si ile bir ilgisinin olup olmadığı sorusuna İlsever, CD ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyerek cevap verdi.


Star gazetesi
 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs