elleri boş gitti! | " /> elleri boş gitti! | "/>

En Sıcak Konular

Dosyası dolu geldi elleri boş gitti!

25 Mart 2008 09:32 tsi
Dosyası dolu geldi elleri boş gitti!
Ankara’ya 6 yıl aradan sonra gelen ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Gül, Erdoğan ve Büyükanıt’la görüştü.

 İran ve Afganistan’a muharip Türk askeri gönderilmesini masaya koyan Cheney, devletin zirvesinden beklediği desteği göremedi. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ankara'da devletin zirvesi ile bir araya geldi. İlk olarak Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la görüşen Cheney, son olarak Resmi Konut'ta Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmelerde PKK ile mücadele, Afganistan'a asker yardımı ve diğer bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi.

ÖNCE GÜL’LE GÖRÜŞTÜ

16 Mart'ta başladığı Ortadoğu gezisinin son ayağında Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan Cheney, ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Pembe Köşk'te bir araya geldi. Köşk'te Cheney için özel güvenlik önlemleri alındı. Altı yıl bir aradan sonra Ankara'yı ziyaret eden Cheney'in Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyakanıt da Köşk'e giriş yaptı.

AÇIKLAMA YAPMADILAR

Pembe Köşk'te yapılan ve yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmenin sonunda Gül ve Cheney el sıkışarak basına görüntü verdiler. Ancak her iki taraf da herhangi bir açıklama yapmadı. Basına açıklamanın yapılmadığı görüşmede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile diğer yetkililer de bulundu.

İLK GÜNDEN TERÖR

Cheney, Çankaya'daki görüşmelerinin ardınan Başbakan Erdoğan'la buluştu. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, saat 16.45'te başladı ve yaklaşık 70 dakika sürdü. ABD'nin "gölge başkanı" olarak bilinen Cheney'in temaslarında, ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, Irak, İran, Afganistan'a asker yardımı, ABD'nin füze savunma kalkanı projesi ve Ortadoğu sorunu gibi konuların ele alındığı öğrenildi. Cheney-Ankara gündeminin ilk sırasını PKK ile mücadele oluşturdu. Türkiye, Cheney'den PKK’ya karşı yürütülen işbirliğinin devamını isterken, görüşmelerde bölgesel konuların da ele alındığı öğrenildi.

TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Türkiye'den Afganistan'da görev yapacak asker talebinde de bulunduğu öğrenilen Cheney'nin İran konusunda da Ankara'dan destek istediği belirtildi. İran'ın izole edilmesini planlayan ABD, Cheney aracılığıyla nükleer faaliyetleri nedeniyle İran'a uygulanan BM yaptırımlarına Türkiye'nin de katılmasını talep etti. Terörle mücadele konusunda tam mutabakat sağlanırken, Cheney'nin İran ve Afganistan'a asker gönderme talebi Ankara'da rağbet görmedi.

bugün



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs