Veli Paşa verdi!' | " /> Veli Paşa verdi!' | "/>

En Sıcak Konular

'Cumhuriyet bombalarını Veli Paşa verdi!'

25 Mart 2008 08:39 tsi
'Cumhuriyet bombalarını Veli Paşa verdi!' Cumhuriyet gazetesine 'patlamayan' el bombasını attığını itiraf eden ve Danıştay davasında müebbet hapse mahkum edilen Osman Yıldırım, cezaevinde verdiği ifadede Veli Küçük'ü yakacak itiraflarda bulundu.

Ergenekon örgütü ve Danıştay saldırısını bağlayan iddia: Cumhuriyet gazetesini Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan ile bombalayan Osman Yıldırım, cezaevinde verdiği ifadede “Bombaları Veli Küçük'ten aldık. İki bomba Arslan'a, bir bomba da bana verdi” dedi.

Cumhuriyet gazetesine 'patlamayan' el bombasını attığını itiraf eden ve Danıştay davasında müebbet hapse mahkum edilen Osman Yıldırım, diğer iki bombadan birini attırdığını, diğerini de bizzat attığını itiraf eden Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'la birlikte, bombaları Ergenekon zanlısı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ten aldıklarını iddia etti. Cumhuriyet gazetesine


2006'da yapılan üç saldırıda kullanılan el bombalarının, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla aynı seriden olduğu ortaya çıkmıştı.

CEZAVİNDE KONUŞTU

Cumhuriyet gazetesine atılan üç bombanın Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen ve Ergenekon örgütüne ait olduğu ortaya çıkan 27 el bombasıyla aynı seriden olduğunun balistik incelemeyle ortaya çıkması üzerine, Danıştay davasında tutuklanan tetikçi Alparslan Arslan ile Osman Yıldırım'ın ifadesi alındı. Ankara Sincan Cezaevi'nde bulunan Osman Yıldırım, Danıştay saldırısı ve Ergenekon bağlantısıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

BİR BANA, İKİ ARSLAN'A VERDİ

Yıldırım'ın ifadesinde 'Alparslan Arslan'la birlikte tahsilat işleri yapardık. Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları, 27 Nisan 2006 tarihinde Ataşehir'deki ofiste görüştüğümüz Veli Küçük Paşa'dan aldık. Veli Paşa, bombaların birini bana, ikisini de Alparslan Arslan'a verdi' dediği öne sürülüyor.

'GÖLGELER KORUNDU'

Danıştay davasının karar duruşmasından önce 'çok şey söyleyeceğim' diyen, ancak mahkemede susması dikkat çeken Osman Yıldırım, daha önceki duruşmada da, "Gölgeler korunmuştur. Gölgelerin gücü adına bana bedel ödettirilmeye çalışılıyor. Benim (Danıştay) saldırıyla ilgim yok. 70 milyon öğrendikten sonra olayı duydum" sözleri dikkat çekmişti.

CUMHURİYET 3 KEZ BOMBALANDI

Cumhuriyet gazetesine Danıştay saldırısından önce 1, 11 ve 13 Mayıs'ta el bombaları atılmıştı. Bombaları atan Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ve Danıştay saldırısını gerçekleştirmişti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Şubat 2008 tarihinde görülen karar duruşmasında, Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili yargılanan Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır, müebbet hapse mahkum edildi.


Arslan'a uyuşturucu testi yapıldı

Osman Yıldırım'ın iddiasının zanlı Alparslan Arslan'a da sorulduğu, ancak Arslan'ın iddiaları doğrulamadığı öğrenildi. Alparslan Arslan'ın 'ayakta duramayacak kadar bitkin' olduğu, bu duruma dikkat çeken savcının da 'uyuşturucu tespiti' yapılmasını istediği öne sürüldü. Tahlil sonuçları ise henüz açıklanmadı.


Yıldırım, avukata da bağlantıyı anlatmıştı

Osman Yıldırım 13 Şubat'taki Danıştay davasının son duruşmasına çıkmadan önce diğer sanıklardan İsmail Sağır'ın avukatı Mehmet Eren ile görüşmüştü. Avukat Eren görüşmeyle ilgili olarak “Konuşsaydı saldırının Ergenekon tarafından yapıldığı ortaya çıkacaktı.

Susturuldu” demişti. Eren, Yıldırım'ın görüşmede saldırı için Veli Küçük'ü işaret ettiğini anlatmıştı. Osman Yıldırım, Danıştay saldırısında İsmail Sağır ile birlikte tetikçi Alparslan Arslan'a yardım ve Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırılar nedeniyle tutuklanmıştı.

Taraf



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs