En Sıcak Konular

Rusya'dan Kıbrıs barış görüşmelerine destek

24 Mart 2008 23:08 tsi
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kıbrıs'ta çözüm için Birleşmiş Milletler çatısı altında tarafların yeniden barış görüşmelerine başlamasının memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mikhail Kamynin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rum ve Türk toplumlarının çıkarına olacak görüşmelerin yeniden başlamasının sorunun çözümü adına önemli bir adım olarak görüyoruz." denildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın cuma günü yaptığı görüşmede kapsamlı görüşmelerin başlatılmasıyla ilgili karara varmıştı.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in Kosova'nın bağımsızlığı ile ilgili karar alan batı ülkelerini "KKTC'yi neden tanımadınız?" diyerek, iki yüzlü davranmakla eleştirmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da daha sonra yaptığı değerlendirmede Rusya'nın tavrının BM çatısı altında iki tarafından rıza göstereceği bir çözüm yolu bulana kadar müzakerelerin sürdürülmesinden yana olduklarını açıklamıştı.

Ria-Novosti Haber Ajansı da, yaptığı haberde barış görüşmelerinin Kıbrıs Rum kesiminin BM'nin birleşme planının aleyhinde oy kullanması neticesinde 2004 yılından bu yana dondurulduğunu ifade etti. Haberde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni veto etme hakkının bulunduğu hatırlatıldı.

1974 yılında adada Rum askeri darbesinin olmasının ardından Türkiye bölgede yaşayan Türk toplumunu korumak için adaya müdahale etmişti.
 
cihan



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs