En Sıcak Konular

Kıbrıs sorununda bir adım daha atıldı!

24 Mart 2008 22:26 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın buluşmasından sonra her iki liderin temsilcileri de bir toplantı yaptı.

Mehmet Ali Talat ile Dimitris Hristofyas'ın 21 Mart Cuma günü yaptığı toplantıda varılan mutabakat uyarınca, liderlerin temsilcileri Özdil Nami ve Yorgos Yakovu'nun, çalışma grupları ile teknik komitelerin görev alanlarını belirlemek amacıyla yaptığı görüşme sona erdi.
 
Cumhurbaşkanı Talat'ın, BM ve AB ile ilişkilerden sorumlu Temsilcisi Özdil Nami ve Rum yönetimi başkanlık komiseri Yorgos Yakovu'nun, BM Genel Sekreteri'nin Özel Kıbrıs Temsilcisi Michael Möller'in ara bölgedeki ikametgahında yaptığı görüşmede, çalışma grupları ile teknik komitelerin oluşturulması konusunda çalışıldı.
 
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, "Çalışma çok olumlu geçti, ilerleme var" dedi.
 
Erçakıca, Nami ile Yakovu'nun çarşamba günü saat 15.30'da yeniden biraraya geleceğini belirtti.
 
Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında 21 Mart Cuma günü yapılan görüşmenin sonucundan memnuniyet duyduğunu açıkladı.
 
BM Sözcüsü Michelle Montas tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Ada'daki iki lideri, özel Kıbrıs temsilcisi Michael Möller'in evsahipliğinde yaptıkları görüşmenin sonucu dolayısıyla "tebrik ettiğini" belirtti.
 
Genel Sekreter Ban açıklamasında, iki liderin süratli ve düzenli bir şekilde iki taraf arasında çalışma grupları ile teknik komiteler kurmak, çalışmaları gözden geçirmek, BM himayesinde özlü müzakerelere başlamak için 3 ay içinde yeniden biraraya gelmek yönündeki kararını memnuniyetle karşıladığını vurguladı.
 
Ban, Lokmacı kapısının teknik olarak mümkün olabilecek en kısa zamanda açılması yönündeki mutabakatın da bu kapsamda olumlu bir adım olduğunu belirtti.
 
Ban açıklamasında, BM'nin Ada'da bir çözüm bulunması yolundaki çabalara tam destek vermeye hazır olduğunu yineleyerek, siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe'nun bu ay içinde Ada'ya yapacağı ziyaretin BM'nin bu sürece nasıl yardımcı olabileceğine karar vermesi açısından önemli olduğunu kaydetti.
 
Taraflar 3 ay içinde tekrar görüşecek
 
21 Mart'ta Ada'da buluşan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, BM'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde 3 ay sonra kapsamlı müzakerelere başlanması ve en kısa sürede soruna çözüm bulunması konusunda anlaştı.

cnnturk



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs