En Sıcak Konular

Nevruz olaylarında 6 tutuklama

24 Mart 2008 20:34 tsi
İstanbul'da, Nevruz bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında ''molotofkokteyli atmak ve terör örgütüne ait afiş asmak'' suçlarına karıştıkları gerekçesiyle 6 kişi tutuklandı.

Ümraniye ilçesi Sarıgazi beldesi Demokrasi Caddesi'nde 21 Mart günü saat 21.30 sıralarında barikat kurup yolu kapatmak isteyen, terör örgütü lehine slogan atarak molotofkokteylli saldırılarda bulunan bir gruba, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri müdahale etti.
 
Müdahale sırasında, suç delilleri ile birlikte olaylara karışan şüpheliler Mithat A, Savaş B, Reyhan K. ve Özgür A. gözaltına alındı.
 
22 Mart 2008 tarihinde de Sarıgazi İnönü Mahallesi Eski Ankara Caddesi Yıldız Sokak'ta duvarlara terör örgütü elebaşına ait göz figürü ile terör örgütünü övücü içerikli yazıların bulunduğu afişlerin asıldığı ihbarı alındı.
 
Duvarlara terör örgütünü övücü afiş asan Hasan O, Yavuz B, Serbun Y. ve Sinan D., 28 adet afiş ile birlikte gözaltına alındı.
 
Araştırmada, şüphelilerden Hasan O'nun daha önce de birçok molotofkokteyli atma eylemine katıldığı ve bu suçlardan firari olarak arandığı tespit edildi.
 
Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden, molotofkokteyli atma olayına karışan Mithat A, Savaş B, Reyhan K. ve Özgür A. ile duvarlara terör örgütünü öven afiş asan Hasan O. ve Yavuz B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
İzmir'deki olaylar
 
İzmir'de Nevruz bahane edilerek izinsiz gösteri yapılması ve işyerleri ile araçların camlarının kırılmasının ardından gözaltına alınan 44 kişi ise yarın adliyeye sevkedilecek.
 
Zanlıların sorguları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Zanlılar, yarın "kamu malına zarar verme", "terör örgütü lehine slogan atma ve pankart açma", "izinsiz gösteri yapma" suçlarından adliyeye sevkedilecek.
 
Gündoğdu Meydanı'nda Nevruz mitingi düzenlemelerine izin verilmemesi üzerine dün DTP İl Başkanlığı binasının önünde gösteri yapan grup, dağılırken çevredeki çok sayıda işyeri, belediye otobüsü ve otomobile zarar vermiş, olayla ilgili 44 kişi gözaltına alınmıştı.

cnnturk



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs