En Sıcak Konular

'Derin devlet' tartışmasına Onur Öymen de katıldı

24 Mart 2008 20:06 tsi
Deniz Baykal ile Başbakan Erdoğan'ın 'derin devlet' tartışmasına katılan Onur Öymen, "CHP, Cumhuriyet'i kurmuştur" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan Erdoğan'a yönelik "Derin devleti kuruyor" eleştirisi üzerine başlayan tartışmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de katıldı.

Onur Öymen, Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı 'Derin devletin mimarı sizsiniz' şeklindeki açıklamasına karşılık verdi. Öymen, "CHP derin devleti değil, Cumhuriyet'i kurmuştur. Başbakanı biraz daha derin düşünmeye davet ediyorum" dedi.

Öymen, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ), KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la birlikte katıldığı bir panelin ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Manisa'da dün yaptığı konuşmada Deniz Baykal'ı hedef alarak, "Bu ülkede derin devlet varsa bunu en iyi bilen sizsiniz, bunun mimarı da sizsiniz" demesini değerlendiren Öymen, suçlamayı reddetti.

"Sayın Başbakanı biraz daha derin düşünmeye davet ediyoruz" diyen Öymen, CHP olarak başkalarının demokrasiden, anayasadan uzaklaşmalarını eleştirdiklerini, kendilerinin ise demokrasinin teminatı olduklarını iddia etti.

Öymen, şöyle konuştu: "CHP Cumhuriyet'i kurmuştur. Cumhuriyet'i kuran parti bizim partimizdir. Bizim anayasamızın dışında, demokratik devlet anlayışı dışında hiçbir düşüncemiz olamaz. Biz başkalarının demokrasiden, anayasadan uzaklaşmasını eleştiririz. Bizim bunlardan uzaklaşmamızı kimse düşünemez, tasavvur bile edemez. CHP demokrasinin teminatıdır. Sayın Başbakanı biraz daha derin düşünmeye davet ediyoruz."

Ak Parti aleyhine açılan kapatma davasına da değinen Öymen, "Biz bu davanın içeriği hakkında bir şey demiyoruz. Ama yargı mensuplarına, savcılara saldırılarda bulunulmasını da kabul etmiyoruz. Savcının siyasi düşüncelerle bu davayı açtığına inanmıyoruz. Herkesi Türk yargısına itimat etmeye davet ediyoruz. Ankara'da hakimler olduğunu ve bir gün hukukun herkese lazım olacağını kimse unutmasın. Herkes Anayasa Mahkemesi'nin alacağı kararı saygıyla beklesin. Biz hangi dava olursa olsun sonunda yargının alacağı karara saygı duyacağımızı söylüyoruz ve bu görüşümüzde de ısrar ediyoruz. Sonunda hukuk kazanacaktır, demokrasi kazanacaktır, Türk milleti kazanacaktır. Biz buna inanıyoruz." diye konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs