En Sıcak Konular

Bu kanunla sadece CHP kapanmaz

24 Mart 2008 17:19 tsi
Bu kanunla sadece CHP kapanmaz AKP, partilerin kapatılmasını zorlaştıran bir yasal düzenleme hazırlığında. Grup Başkanvekili Nihat ERgün'e göre MHP'de gözaltı sürecinde. DTP ve AKP'nin kapatma davaları halihazırda sürüyor. Bu yasanın dokunmayacağı tek parti ise CHP

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin birisi hakkında açılan kapatma davasının devam ettiğini (DTP), birisinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunulduğunu (AK Parti), birisinin de (MHP) gözaltı sürecine girdiğini söyledi.

Ergün, TBMM’de gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin düzenlemenin, Türkiye’de uzun zamandır çeşitli kesimlerce tartışıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Şu anda Meclis’te grubu bulunan 4 parti var. Bunlardan birisi (DTP) hakkında kapatma davası devam ediyor, birisi (AK Parti) hakkında Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunuldu, birisi de (MHP) gözaltı sürecine girmiş bulunuyor. Dolayısıyla siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin bir düzenleme yapmak elzem duruma gelmiştir. Söz konusu partiler, seçmenin yüzde 70’inin oyunu almış partiler... Son iddianamede bazı milletvekillerinin adları anayasa değişikliği ve kanun teklifinin altına imza koyduğu için yer almış bulunuyor.

BÖYLE GİDERSE YASAMA FAALİYETİ SONA EREBİLİR
“Bu böyle devam ederse, yani mevcut parti kapatma sisteminin devam etmesi Meclis’in yasama faaliyetlerini sona erdirebilir. Anayasa değişikliği konusunda hukukçu arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar 1-2 gün sonra tamamlanacaktır. Değişiklik teklifi, bu hafta sonuna doğru TBMM Başkanlığına sunulabilir.

REFERANDUM DA SEÇENEK OLARAK MASADA
“Anayasa değişikliği, daha çok Anayasanın 69. maddesine odaklanmış bir değişiklik olabilir. Arkasından da Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarında değişiklik gündeme gelebilir. Anayasanın 83. maddesinde de 69. maddeye paralel bir değişiklik olabilir. Anayasa değişikliğini referanduma götürmek de bizim için bir seçenek. Şimdiye kadar hiç bir partiyle görüşmedik ve bir teklif sunmadık.”

NTV-MSNBC



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs